Kreft

Legene svarte ikke. Så døde hun

Jessica måtte ringe forskjellige leger over 20 ganger for å få en legetime.

FIKK KREFTDIAGNOSE: Jessica Brady mistet livet til kreft. Foto: JustGiving
FIKK KREFTDIAGNOSE: Jessica Brady mistet livet til kreft. Foto: JustGiving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Jessica Brady (27) fra Stevenage i Hertfordshire døde av kreft i slutten av desember 2020, skriver National World. En stund før hun fikk diagnosen, hadde hun følt seg dårlig og prøvde iherdig å få avtalt en legetime ved flere legesentre.

Hun hadde vært gjennom flere digitale legetimer over en periode på fem måneder, hvor legene skal ha feilet med å finne den kreftinfiserte svulsten.

Jessicas mor Andrea Brady har i ettertid sagt at datteras liv kunne vært reddet, om legene hadde sett henne for en fysisk undersøkelse på et tidligere tidspunkt.

Hun har nå meldt inn saken til den lokale helse- og sosialkomiteen, for å få den gransket.

- Ingen lyttet

- Familien og «Jess» følte at ingen lyttet til henne. Ingen tok henne på alvor. Hun trengte å møte en lege ansikt til ansikt tidlig, men legene svarte henne ikke, hevder mora.

Mora hevder at dattera snakket med fire leger fra PC-en over perioden på fem måneder, men at det ikke var nok.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

Jessica ringte først til en lege i fjor sommer etter å ha opplevd smerter i magen og ble fortalt at hun hadde en nyreinfeksjon, ifølge moren hennes. Etter at tilstanden hennes forverret seg, avslørte blodprøver at Jessica hadde høye D-dimernivåer. Da skal legene ha foreskrevet ut antibiotika, steroider og en inhalator til Jessica.

Et studie gjort av Unikard viser antydninger til at pasienter med høyere D-dimernivåer har utviklet en mer aggressiv kreft, som gir dårligere prognoser.

Fjerde stadium

Seks uker seinere ble Jessica enda verre og legene bestemte seg for å gjøre nøyere undersøkelser, melder National World. De planla en gastroskopi på 27-åringen, men to dager før operasjonen dro Jessica til en privat klinikk og ble diagnostisert med kreft i fjerde stadium.

Kreften hadde spredd seg, og Jessicas liv kunne ikke reddes.

- Om legene hadde undersøkt henne tre måneder tidligere, hadde ikke kreften spredd seg. Ikke så aggressivt i hvert fall.

Jessica døde tre og en halv uke etter at hun fikk diagnosen, den 20. desember 2020.

Saken hennes har nå kommet fram i lyset da foreldrene hennes jobber med å få til en ny ordning, som går ut på at hvert legesenter i England har minst én kreftspesialist ansatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer