-  Legene sviktet Kathrine

Advokat Gunhild Lærum mener Kathrine Skrindo verken ble hørt eller fikk tilstrekkelig tilsyn på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det groteske i denne saken er at jenta fikk tilgang til alle mulige slags hjelpemidler hun kunne bruke for å ta sitt eget liv. Når du blir innlagt fordi du er suicidal, skal det ikke være mulig å ta livet sitt på et akuttmottak, sier advokat Gunhild Lærum ved Advokatfirmaet Næss, Lærum og Lier.

-  Legene sviktet

Hun skulle egentlig representere Kathrine i forbindelse med overgrepssaken. Nå har hun bistått moren i forbindelse med klage til fylkeslegen, søknad om erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) og anmeldelse av sykehuset for grov uforstand i tjenesten.

-  Legene sviktet henne. Kathrine ga tydelige signaler om hvor alvorlig syk hun var, men legene trodde ikke på henne. At mor også har vært psykisk syk, burde vært et ekstra signal til sykehuset om å ta jenta på alvor, mener Lærum.

Kathrine Skrindo anmeldte sin overgriper og var i tøffe avhør under sykehusoppholdet. Jenta var bare 19 år og skrek om hjelp. Dette i tillegg til det korte tidsperspektivet mener Lærum taler for at sykehuset opptrådte høyst kritikkverdig.

-  Ble dårligere

-  Her er det snakk om ei jente som ble dårligere mens hun var innlagt. Når du er så syk som hun var, skal du ikke være aleine, sier Lærum, som har jobbet mye med psykiatri i sin praksis. Hun har møtt mange tvangsinnlagte som sier at det er en kamp for å få prate med psykiaterne.

-  Her har en lege og sykepleier til og med vært med henne i avhør, men likevel latt være å følge henne opp etterpå. Kathrine trengte noen å prate med - ikke bare et rom, et bad og beroligende piller, sier Lærum.

Hun sammenlikner det som har skjedd, med en nyoperert som må dra ut stingene selv.

-  Ligger du på somatisk sykehus, er det noen som ser til deg hele tida, sjekker blodtrykket og tar tempen. I psykiatrien blir passet altfor ofte overlatt til medisinene. I denne saken mistenker jeg at det var om å gjøre å få henne videre, for å få et ledig rom, sier Lærum.

KRITIKK: Advokat Gunhild Lærum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer