Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legene trodde 14-åringen som ble skutt skulle dø. Så klemte hun hånda til mora

Ble holdt kunstig i live så organene kunne redde andre. Nå kjemper hun for sitt eget liv.

 SEKS DREPTE:   Mannen som av politiet blir utpekt som Kalamazoo-skytteren, drepte i alt seks personer. Her, på en parkeringsplass utafor en restaurant, drepte han fire personer. Det var her 14-åringen som ble skutt, såvidt unnslapp hendelsen med livet i behold. Nå kjemper hun for sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix
SEKS DREPTE: Mannen som av politiet blir utpekt som Kalamazoo-skytteren, drepte i alt seks personer. Her, på en parkeringsplass utafor en restaurant, drepte han fire personer. Det var her 14-åringen som ble skutt, såvidt unnslapp hendelsen med livet i behold. Nå kjemper hun for sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 14-åringens kropp var livløs og ble holdt kunstig i live slik at organene hennes kunne redde andre liv.

Hun ble skutt mens hun satt i en bil i Kalamazoo i delstaten Michigan lørdag kveld lokal tid, av Uber-sjåføren Jason Dalton (45).

Dalton kjørte rundt i byen og skjøt vilkårlig rundt seg og traff tilfeldige personer. Han drepte seks personer, og skjøt og skadet ytterligere tre. 14-åringen var blant dem.

Og da hun lå på sykehuset, trodde legene og foreldrene hennes at alt håp var ute for jenta. Myndighetene oppjusterte dødstallet til syv drepte.

Men så følte mora 14-åringen klemme henne hardt i hånda, melder The Washington Post.

- Den eneste ordet som kan beskrive det er «wow», sier førsteløytnant Dale Hinz i delstatspolitiet i Micigan, ifølge avisa.

- Hun er sterk Nå ligger den 14 år gamle jenta på sykehuset og kjemper for sitt eget liv. Tilstanden hennes blir beskrevet som kritisk, men stabil og jenta skal ifølge CBS News være på respirator.

- Jeg vil at alle skal forstå dette. Hun er sterk og er en levende vakker kvinne, og fortjente ikke dette, sier moren til 14-åringen i en uttalelse, ifølge TV-kanalen.

Skolen hvor 14-åringen går, beskriver henne som godt likt, og skriver i en uttalelse at «våre hjerter er knust».

Fire drept 14-åringen satt i én av de to bilene som ble beskutt på parkeringsplassen til en restaurant i Kalamazoo. I alt fire av dem som satt i de to bilene, ble drept.

De to andre, en far og en sønn, ble tilsynelatende drept helt tilfeldig mens gjerningspersonen Jason Dalton kjørte forbi og skjøt dem da de så på biler hos en bilforhandler.

- Verste marerittet Motivet bak ugjerningene, er ikke kjent. Den 45 år gamle gjerningspersonen, som har innrømmet å ha begått drapene, skal ikke ha hatt noen kjennskap til noen av ofrene.

- Dette er det verste marerittet, at noen kjører rundt og dreper tilfeldige personer, sier visesheriff i Kalamazoo, Paul Matyas ifølge The Washington Post.