ALVORLIG SYK: Hillary Clinton er innlagt på sykehus med blodpropp - men legene sier utenriksministeren vil bli frisk igjen. Foto: AFP / NTB Scanpix
ALVORLIG SYK: Hillary Clinton er innlagt på sykehus med blodpropp - men legene sier utenriksministeren vil bli frisk igjen. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Legene tror Hillary Clinton blir frisk igjen

USAs utenriksminister er innlagt med blodpropp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blodproppen er lokalisert i en åre mellom hjernen og hodeskallen, bak det høyre øret, heter det i en uttalelse fra de to legene Lisa Bardack og Gigi El-Bayoumi som behandler henne.

USAs 65 år gamle utenriksminister har ikke hatt slag, og hun har ifølge legene heller ikke fått nevrologisk skader.

- Hun er ved godt mot og har samtaler med legene, familien og staben sin, heter det i kunngjøringen.

- Utenriksministeren viser stor framgang og vi er trygge på at hun vil bli helt frisk igjen, understreker de to legene.

Hjernerystelse Clinton pådro seg i midten av desember hjernerystelse etter å ha mistet bevisstheten og falt, angivelig som følge av at hun var dehydrert etter å ha vært plaget av et magevirus.

Blodproppen ble oppdaget under en kontroll hos legene søndag, og Clinton ble straks innlagt på sykehus.

Får behandling - Utenriksministerens leger oppdaget at det hadde dannet seg en blodpropp som følge av hjernerystelsen hun pådro seg for flere uker siden, opplyste Clintons talsmann Philippe Reines.

- Hun behandles nå med blodfortynnende medisiner og er innlagt ved New York Presbyterian Hospital for at de skal kunne overvåke medisineringen de neste 48 timene, sa han.

Går av Ifølge medisinprofessor Edward Ellerbeck er det vanlig å behandle blodpropper med blodfortynnende medisiner. Han karakteriserer risikoen for komplikasjoner som lav.

Som følge av hjernerystelsen har ikke Clinton vist seg offentlig de siste tre ukene. Hun skulle etter planen vært på jobb igjen denne uken.

Det er ventet at hun vil gå av som utenriksminister i løpet av de nærmeste ukene, forutsatt at hennes etterfølger John Kerry godkjennes av Senatet.

(NTB)