Mener Norge er i en krisesituasjon:

Legenes varsko: - Gå i lockdown

Lege Gunnar Hasle mener det nå må tas drastiske grep for at Norge skal unngå katastrofe. Overlege Mads Gilbert mener smitten av coronavirus er ute av kontroll.

KRITISK: Overlege Mads Gilbert mener norske myndigheters smitteverntiltak har kommet til kort. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KRITISK: Overlege Mads Gilbert mener norske myndigheters smitteverntiltak har kommet til kort. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge er krystallklar på spørsmål om norske myndigheters smittevernstiltak er nok.

- Svaret på det er nei. Det er for lite og for seint, sier Gilbert til Dagbladet.

- Nå oppdages det mellom seks og sju nye bekreftede smittede per time i Norge. Det er en økning på tre ganger flere enn forrige døgn. Vi er nå i den eksponentielle fasen av spredningen, sier Gilbert.

Ber om lockdown

Bergen har blant annet vedtatt at utesteder, serveringssteder og forsamlingsarenaer uten sitteplasser skal legge til rette for at publikum kan holde minst én meters avstand til andre gjester. De har også bedt folk forberede seg på karantene.

Helsedirektoratet har anbefalt at arrangementer med mer enn 500 personer avlyses. De ber også om at arbeidsplasser legger til rette for at folk kan komme seinere på jobb og ha hjemmekontor. Gilbert mener storkommunene må tak og innføre felles planer om ikke regjeringen gjør det.

- De må gjøre som Bergen gjorde i går. Man må treffe vesentlig mer radikale tiltak for å bremse smittespredningen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer