Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legens svikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Maktutredningen har vist at legestanden ikke lenger troner på maktens tinde, men er utfordret av pasienter og pårørende som allierer seg med advokater for å kreve sin rett og erstatning når legene handler feil. Oppfordringer om å ta ansvar for egen helse resulterer i økt kunnskap hos pasienten og nye krav om å bli hørt som likeverdig part. Derfor er det like oppsiktsvekkende hver gang det viser seg at operatørene på alarmsentralen (AMK) ikke reagerer i samsvar med alvoret i situasjonen når noen ringer nødnummeret.
  • Dagbladet meldte i går om tobarnsfaren som døde mens en tilkalt legevaktlege verken kunne utføre førstehjelp eller gjøre seg språklig forstått overfor AMK-operatøren. Fylkeslegen har foreløpig fordelt skylden mellom operatøren som ikke reagerte umiddelbart, og den vikarierende turnuslegen som ikke behersket faget sitt. Legevaktsjefen forsikrer på sin side om at nå er alt så meget bedre. Legevakten har nemlig skaffet seg oversikt over kvalifikasjonene til vikarene de sender ut. Hører vi tilliten fornye seg?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media