Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legeparet hyret leiemordere for å drepe eksene. Så ble de lurt trill rundt

Rettssaken mot den amerikanske legen Leon Jacob avslører detaljene om de forferdelige drapsplanene, og hvordan han og den nye kjæresten ble tatt.

«KIDNAPPET»: Eks-kjæresten til legen Leon Jacob, Meghan Verikas, var med på å iscenesette sin egen kidnapping, og gikk med på å la seg stripse på hender og føtter, samt knebles. Onsdag ble disse bildene presentert for retten.
«KIDNAPPET»: Eks-kjæresten til legen Leon Jacob, Meghan Verikas, var med på å iscenesette sin egen kidnapping, og gikk med på å la seg stripse på hender og føtter, samt knebles. Onsdag ble disse bildene presentert for retten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I begynnelsen av 2017 møttes Leon Jacob og Valerie McDaniel. Han lege og hun en suksessfull og høyt elsket veterinær i Houston-området i Texas.

Men begge hadde en mørk fortid, og grusomme planer for framtida.

Politiet mener de bare hadde vært sammen et par måneder før de la en forferdelig plan som skulle endre livene deres for alltid.

Tiltalt for å ha hyret leiemorder

Legen Jacob kom akkurat ut av et langvarig forhold. Det ble slutt da ekskjæresten hans anklagde ham for vold. Etter bruddet anklagde hun også legen for forfølgelse, anklager som kunne gjøre slutt på legekarrieren hans.

Men så møtte han Valerie McDaniel. Hun sto midt i en skilsmisse etter 17 års ekteskap og var i konflikt med mannen om omsorgen for barna.

Jacob hadde flere forhold på rullebladet fra tidligere, men det var etter det siste forholdet tok slutt, politiet mener livet hans virkelig sklei ut.

I den pågående rettssaken mot Jacob er han anklaget for å forsøke å hyre inn leiemordere for å drepe ekskjæresten.

TILTALT: Valerie McDaniel tok sitt eget liv etter hun ble arrestert i fjor. Leon Jacob sitter nå på tiltalebenken i rettssalen i Houston. Foto: Harris County Sheriff's Office
TILTALT: Valerie McDaniel tok sitt eget liv etter hun ble arrestert i fjor. Leon Jacob sitter nå på tiltalebenken i rettssalen i Houston. Foto: Harris County Sheriff's Office Vis mer

Også den nye kjæresten Valerie McDaniel var siktet for å ha bestilt drap på sin eksmann, men McDaniel tok sitt eget liv dager etter at paret ble arrestert i mars i fjor.

Leiemorderen forsvant

Det hele startet med at legen kontaktet en mann med navn Zachary. Ifølge påtalemyndigheten ga Jacob mannen 5000 dollar for å drepe ekskjæresten. Men Zachary gjorde aldri jobben, og Jacob skal ha startet en jakt på mannen, skriver CBS News.

Det førte ham til Michael Kubosh. Der skal Jacob ha sagt at han lette etter Zachary fordi han skulle fjerne et problem for ham. Kubosh ble mistenksom, og det var da de store problemene begynte for Jacob. Kubosh tok nemlig kontakt med politiet, som satte i gang en storstilt og intrikat undercoveraksjon for å avsløre planene.

Politiet tok kontakt med Zachary, hvis egentlige navn er Moataz Azzeh. Han hadde tatt imot oppdraget og pengene fra Jacob, fordi, sier han, det ga ham, en tidligere soldat, et nytt oppdrag. Ikke å drepe, men å redde et liv.

Så han tok pengene, brukte dem og forsvant. Men han ble sporet opp av politiet. De overtalte ham til å ta del i den intrikate undercover-operasjonen.

- Meghan må bort

Zachary ringte Jacob igjen og fortalte at han følte han ikke var rett mann for jobben lenger, og at han måtte hyre inn en ny person. En person foreslått av Zachary. Det Jacob ikke visste var at den nye leiemorderen var politietterforsker Javier.

I telefonsamtalen tar Jacob plutselig opp muligheten for å rydde et annet «problem» av veien, nemlig kjærestens eks.

Neste dag møtte Jacob og McDaniel de to personene de trodde skulle være leiemordere.

Der ga Jacob uttrykk for at han ønsket å skremme vekk eksen sin, Meghan Verikas, men at dersom hun ikke lot seg skremme, så:

- Jeg gir faen. Da må du gjøre det du må gjøre. Meghan må bort, sa Jacob.

- Jeg tvilte aldri på at Leon ønsket henne drept, sier politietterforsker Javier.

Så ble samtalen vridd inn på Valerie McDaniels eksmann, Mack.

- La oss si at noe skulle skje med ham, ville det være bilulykke? spurte Valerie.

- Det kan være et bilulykke. Det kan være et ran som gikk galt, svarte politietterforskeren.

- Hun trodde jeg kom til å ta ham med meg i bilen, og at jeg skulle sette ei kule i hodet hans. Og det var akkurat det jeg sa til henne at jeg skulle gjøre, forteller Javier i ettertid.

Iscenesatte drap

Dagen etter, 9. mars 2017, satte politiet i verk den helt utrolige planen for å lure kjæresteparet. De fikk med seg begge de to målene, Mack McDaniel og Meghan Verikas, på planene.

Politietterforsker Javier ringte Jacob og fortalte at han hadde «gode» nyheter, som han insisterte på å overlevere personlig.

Da de møttes forsøkte Javier å vise dem et sjokkerende bilde av Mack, som så ut til å ligge dø med en skuddskade i hodet. De så aldri på bildet.

Under rettssaken som pågår for øyeblikket ble Mack McDaniel spurt av aktoratet hva han gjorde for etterforskerne.

- Jeg iscenesatte min egen død, sa han, ifølge CBS News.

På dette tidspunktet trodde altså Valerie McDaniel og Leon Jacob at Mack, som levde i beste velgående, var død. De ble like fullt enige om at Javier nå skulle kidnappe Meghan Verikas og snakke med henne.

Seinere samme kveld tikket det inn iscenesatte fotografier av Meghan Verikas på Jacobs telefon.

Der satt hun kneblet, bundet på hender og føtter.

- Jeg satt på en stol i et lager, og de stripset meg på hendene og føttene og satt duct tape over munnen min, så det skulle se ut som jeg var kidnappet, fortalte Verikas i retten onsdag.

Samtidig som Jacob fikk bildene av Verikas, fikk han også beskjed om at ekskjæresten hadde vært såpass utagerende at hun måtte drepes.

- Hun er død. Hun er borte, skrev politietterforsker Javier.

- Jeg vil ikke vite noen ting, skrev Jacob.

«Oscar-vinnende opptreden»

Nå var det på tide for politiet å iverksette siste del av planen. De sendte ut to politibetjenter for å overlevere beskjeden om at Mack McDaniels var død, til Valerie McDaniels.

Dette gjorde politiet for å gi de to en siste sjanse til å fortelle om sin medvirkning.

I en seanse som av CBS beskrives som en «Oscar-vinnende opptreden», som også ble filmet med skjult kamera, får Valerie overlevert dødsbudskapet.

Valerie setter seg ned og holder hodet i hendene. Hun later som hun er lei seg og sjokkert. Da kommer Jacob inn i rommet.

- Herregud, sier han, tilsynelatende sjokkert, når han får det samme budskapet.

Politiet lar skuespillet pågå en stund til, før de plutselig roper:

- Kutt!

Først da får paret vite at de arrestert, og at deres to «ofre» lever.

Erklærte seg «absolutt ikke» skyldig

Et par dager etter tar altså Valerie McDaniels sitt eget liv. Når det gjelder Leon Jacob måtte han onsdag svare for de svært alvorlige anklagene under rettssaken mot ham.

- Jeg har aldri bedt noen ta livet av noen, sa Jacob i retten, ifølge ABC.

Han innrømmer at han hyret inn en person han omtaler som privatetterforsker, men at det var fordi han ønsket å finne eksen, fordi hun nektet å snakke med ham.

- Jeg ba aldri om at noen skulle bli skadd, drept, kidnappet, sier Jacob, som ifølge Click2Houston erklærte seg «absolutt ikke» skyldig.

Dersom han blir funnet skyldig kan han få livstidsstraff. Jacobs forsvarere vil trolig hevde at han ble presset av leiemorderne, altså blant annet politietterforsker Javier, til å bestille drapet.

En politietterforsker som har levert en knusende dom over Jacobs personlighet.

- Han er veldig ond. Han var villig til å gjøre hva som helst for å overleve.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!