Mislykkede penisforstørrelser:

Leger advarer mot penistrend

- Enkelte kan aldri ha sex igjen.

PORT MORESBY: Problemet er ikke bare i Port Moresby, hovedstaten i Papua Ny-Guinea, sier legen. Foto: Peter Parks/AFP
PORT MORESBY: Problemet er ikke bare i Port Moresby, hovedstaten i Papua Ny-Guinea, sier legen. Foto: Peter Parks/AFPVis mer

Leger i Papua Ny-Guinea advarer menn mot å injiserer seg med fremmedstoffer som kokosolje og silikon for å få større penis. De mener dette er så utbredt at det har blitt et nasjonalt problem.

- Jeg har sett fem tilfeller hver uke de siste to åra, og dette er bare de mennene som søker hjelp, sier Akule Danlop, kirurg ved Port Moresby General Hospital i Papua Ny-Guinea, til The Guardian.

Danlop forteller at mange av disse mennene pådrar seg store skader. Fra unormale klumper som vokser over penis, til store sår som sprekker. Noen har problemer med å urinere og å få ereksjon.

- Lurt

Glen Mola, professor i gynekologi ved Universitetet i Papua Ny-Guinea, mener mange av disse mennene har blitt lurt av folk som vil tjene penger på deres usikkerhet.

- De blir lurt til å betale penger for en forstørrelse som ender med alvorlige skader. Enkelte kan aldri ha sex igjen, sier han til The Guardian.

Han tror injeksjonene ofte ble utført privat av helsearbeidere eller sykepleiere som ønsker å tjene litt ekstra utenfor jobben.

PUPPER: «Sindy Starlet» mener det er for lite pupper i Norge, og slår et slag for de ekstra store. Video/klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Aldri hørt om

- Jeg har vært urolog i femten år, og har aldri sett eller hørt om noe liknende, sier Hans Thorwild Thomassen, urolog ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, til Dagbladet.

Urologen sier han har vært borti menn som har skadet penis med piercing, gjennom et hundebitt og en som hadde satt penis fast i en støvsuger, men aldri menn som har injisert seg med fremmedstoffer.

- Dette kan sikkert se fint ut i noen uker, men deretter vil fremmedstoffet klumpe seg sammen og skape en betennelse. Dette kan føre til infeksjon og impotens, sier han.

- Hvorfor tror du så mange menn gjør dette mot seg selv?

- Det finnes mange nettsteder som reklamerer for slik behandling og hvor gode resultater det kan gi. Unge og ukritiske menn blir lurt til å prøve fordi de tror kroppen tåler det, og at eventuelle skader kan fikses. Det står lite om folk som har blitt skadet.

UNDERBART: For fem år siden ble den amerikanske soldaten skadet av en veibombe i Afghanistan. Nå har han vært gjennom en historisk operasjon som gir håp for flere krigsveteraner med skadde underliv. Video: AP Vis mer

- Mer ulykkelige

Thomassen får støtte fra kirurg og urolog Knut Henning Klem. Han tror heller ikke dette er et stort problem i Norge.

UROLOG: Knut Henning Klem fra Dr. Klem's klinikk.
UROLOG: Knut Henning Klem fra Dr. Klem's klinikk. Vis mer

- Dette er et av flere mindre effektive tiltak for å gjøre penis større. Det finnes flere sider på nettet hvor menn får tips til å fikse seg selv med injeksjoner, strekkøvelser, massasje og utkjevling av penis. Som oftest blir allerede ulykkelige menn enda mer ulykkelige. Vi ser ikke så ofte disse pasientene ved vår klinikk, bare av og til, skriver han på SMS til Dagbladet.