Corona i India:

Leger angripes og dør: - Hjerteskjærende

Desperate familier trakasserer utslitte leger for å skaffe sine nærmeste hjelp.

CORONA: Rahul Vohra spilte inn sin siste video fra sykesenga kort tid før han døde av corona. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: @ijyotitiwari / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aldri før har ett land registrert så mange coronadødsfall på ett døgn som India gjorde i går.

I alt ble 4529 coronadødsfall registrert, ifølge Washington Post, men som følge av mangelfull rapportering og begrenset testkapasitet, er det samtidig grunn til å tro at det reelle antallet er langt høyere.

India har tilsynelatende lagt bak seg sine verste smitteuker, ifølge tall fra Johns Hopkins universitet. Kurven som viser antallet nye smittetilfeller peker nedover, men etter smitten, kommer dødsfallene.

Nå er presset på sykehusene i India så stort at de som er satt til å redde liv, blir utsatt for vold og trakassert av desperate familier, skriver New York Times.

Over 1000 leger døde

Videoer som har sirkulert i sosiale medier den siste tida, viser sinte familiemedlemmer som trakasserer leger, ifølge avisa. Familier skal også ha leid inn torpedoliknende figurer for å skremme leger. Noen er også blitt angrepet og utsatt for vold.

- Alle som kommer hit, er anspente, og selv et lite problem kan forårsake en stor krangel og noen har ikke en god nok forståelse av situasjonen, sier legen J.A. Jayalal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer