Leger anklager Helse-Hanssen for maktmisbruk

- Dette er ille, sier Hege Gjessing, leder i Yngre legers forening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Hun  reagerer sterkt på at helseminister Bjarne Håkon Hanssen la press på helsetopper for å sikre sin venn, SV-topp Inge Ryan, et bedre sykehusopphold.

- Maktmisbruk- Det er maktmisbruk. Det er ille å se at det er sånn det foregår i Norge. Vi får kontinuerlig rapporter fra helsepersonell som gjør alt de kan på overfylte og underbemannede avdelinger. Når Helseministeren blir informert om forholdene, er svaret hans alltid at helse er dyrt og at helseforetakene må klare seg med de midlene de har, sier Gjessing.

- Men når en av hans venner blir syk, endrer dette seg. Da ringer han helsetopper og presser dem.

Yngre legers forening er en yrkesforening i Den norske legeforening (Dnlf), og har omtrent 6 500 medlemmer.

- Med sin opptreden signaliserer helseministeren at det er forskjell på folk, at en behandling er grei for noen, men ikke for andre, sier Gjessing.

Hun er bekymret for signaleffekten helseministerens opptreden kan gi.

- Ufin måte- Vi trenger sykehusledere som er uavhengige og åpne om problemer og utfordringer i helsevesenet. Når helseministeren bruker makten sin på en så ufin måte, risikerer vi å få en situasjon der de beste ikke vil ha toppjobbene i helse-Norge,sier Hege Gjessing til Dagbladet.- Er helseministeren svekket etter hans telefoner til helsetoppene?- Det er vanskelig å si. Vi får vente og se på reaksjonene i helsevesenet og det politiske livet, sier Hege Gjessing til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer