- Leger bør tenke alternativt

- Leger bør tenke alternativt, mener Ap-leder Thorbjørn Jagland. Han ønsker seg større åpenhet i det medisinske miljøet omkring alternative behandlingsmetoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Resultatet fra Dagbladets MMI-undersøkelse om alternativ medisin viser at folket er i utakt med legestanden. At 80 prosent av de spurte er positive til alternative behandlingsmetoder, forteller at alternativ-tanken har slått rot i befolkningen, sier leder i Arbeiderpartiet, Thorbjørn Jagland til Dagbladet.

Thorbjørn Jagland, som selv har benyttet seg av akupunktur og homøopati med godt resultat, er opptatt av at holdningene som de alternative utøverne står for, reflekteres i det offentlige helsevesenet.

Bedre samarbeid

- Vi bruker mye penger på helse, uten at resultatene nødvendigvis står i forhold til innsatsen. Det er for eksempel vanskelig å få penger til forebyggende tiltak, sier Jagland.

- Det er nødvendig med et bedre samarbeid mellom skolemedisinen og det alternative fagmiljøet. Vi må få vanlige leger til å bruke noen av de alternative metodene, enten ved at de selv benytter dem, eller ved at de henviser pasienter som kan profittere på slik behandling, til seriøse alternativmedisinere, sier Jagland.

Inn i pensum

- Sett fra mitt ståsted, er det ønskelig at kunnskap i alternative behandlingsformer ble en del av medisinstudentenes pensum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer