Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leger coronafast på norsk skip

Hundre australske leger er fast på Hurtigrutens prestisjeskip.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ble nekter anløp i Chile og er nå på vei til Falklandsøyene. Her ved kai i Tromsø i juli i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ble nekter anløp i Chile og er nå på vei til Falklandsøyene. Her ved kai i Tromsø i juli i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Flere nordmenn er om bord i hybridskipet Roald Amundsen, som er på vei til Falklandsøyene etter å ha blitt nektet å legge til i Chile, melder Bergens Tidende.

Skipet skal ha blitt avvist av Chile etter at lokalbefolkningen protesterte. De fryktet at passasjerene var coronasmittet, skriver avisa.

Skipet forlot Falklandsøyene 29. februar for en seilas til Antarktis og fjordene i Chile. Skipet har ligget utenfor kysten av Chile siden torsdag forrige uke. Landet har stoppet alle cruiseanløp fram til september.

I tillegg er det flere hundre australske leger, tannleger og medisinske ekspertene om bord på skipet, skriver The Guardian.

Hurtigruten har jobbet med chilenske myndigheter, lokale styresmakter, ambassader, flyplasser og flyselskaper for å få til en ilandstigning.

Roald Amundsen skal være framme på Falklandsøyene onsdag, ifølge Marine Traffic.

Hele Norges coronakart