Leger dødstruet

Ryktene om en eventuell forgiftning av Viktor Jusjtsjenko skyter ny fart. Hans østerrikske leger er blitt truet på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/ST. PETERSBURG (Dagbladet): Den ukrainske opposisjonens presidentkandidat Viktor Jusjtsjenko fikk plutselig ansiktet fullt av pløsete utslett. Leger over hele verden har aldri sett et liknende tilfelle. Symptomene er uforståelige for legene.

Det er nå tatt prøver av opposisjonsleder Jusjtsjenkos blod og hår. Disse ble sendt til verdens fremste laboratorier i USA og Europa, men resultatene vil ikke foreligge før i slutten av desember.

3. valgomgang er 26. desember, og spørsmålet om forgiftning eller ikke kan påvirke mange velgere.

«Politisk attentat»

Alt begynte med en middag, skriver den franske avisa Libération. Ifølge den ukrainske avisa Fakty hadde Jusjtsjenko 5. eller 6. september en middag med sikkerhetstjenestesjefen Ihor Schmecjko og hans nestkommanderende Volodymyr Satsiouk, for å be dem om ikke å gripe inn i den politiske kampen i Ukraina. Noen timer seinere ble Jusjtsjenko alvorlig syk.

17. september sa hans østerrikske lege Nikolao Korpan at hans pasient «kunne ha blitt forsøkt forgiftet». Jusjtsjenko led da av bukspyttkjertelinfeksjon, magesår og brystsmerter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer