Leger er farligst på veien

Har analysert to millioner forsikringssaker.

HELSEFARLIG: Folk som arbeider i helsesektoren topper lista over personer som innrømmer å ha vært skyld i trafikkulykker, viser en analyse av to millioner britiske bilforsikringssaker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HELSEFARLIG: Folk som arbeider i helsesektoren topper lista over personer som innrømmer å ha vært skyld i trafikkulykker, viser en analyse av to millioner britiske bilforsikringssaker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirurger og allmennleger er oftest skyld i trafikkulykker.

Det kommer fram i en analyse av to millioner britiske forsikringssaker, gjort av prissammenlignings-nettstedet moneysupermarket.com.

Analytikerne har sett på hvor mange ganger forsikringstakerne har innrømmet skyld i en privat bilforsikringssak i løpet av de siste fem årene, og sammenholdt resultatene med yrkesopplysningene forstikringstagerne selv oppgir når forsikringen tegnes.

Kirurger verst Analysen, som er gjengitt i The Guardian, avslører at personer som jobber i helsesektoren innehar ni av de ti plassene på verstinglista: Psykologer, sykehuskonsulenter, sykepleiere og tannleger er alle inne blant de største trafikksynderne.

For hver 1000. kirurg som kjører bil, har 361 innrømmet skyld i en bilforsikringssak i løpet av de siste fem årene.

Til sammenligning er blant andre revisorer og slaktere langt bedre sjåfører, skal vi tro analysen: Blant revosorene hadde 28 av 1000  skyld i en trafikkulykke i løpet av de siste fem årene, blant slakterne 54 av 1000.

- Stressende jobber - Det er én yrkesgruppe som dominerer  i ulykkesstatistikken. Det virker som om de som har ansvar for å redde liv og passe på helsen vår er de som oftest forårsaker ulykker. Det er ingen tvil om at dette er stressende jobber, så tidspress og at man er trøtt bak rattet kan være grunnen til at disse topper statistikken, sier bilforsikringsekspert hos Moneysupermarket Kevin Pratt til The Guardian.

Det går ikke fram om analysen tar høyde for differansene i hvor mye tid hver yrkesgruppe tilbringer bak rattet. Det er også flere kuriøse yrkesgrupper blant de som kommer best ut i statistikken (plukkere, tivoliarbeidere, bilvaskere og maskinskrivere).

Verstinglista består av større yrkesgrupper. Man kan derfor mistenke at utvalget blant noen av gruppene som kommer best ut ikke er stort nok til å være representativt.