Leger får kritikk etter babydød

Ifølge avisa Nordlands Framtid skal sakkyndige rapporter konkludere med at leger ved Nordland Sentralsykehus utviste grov uaktsomhet da en baby døde ved sykehuset i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre uker gamle Mathias Jensen døde av en overdose hjertemedisin ved Nordland Sentralsykehus i fjor. Han var nettopp kommet tilbake fra behandling for en alvorlig hjertelidelse i Sveits, da han døde ved sykehuset.

I stedet for riktig dose av en spesiell hjertemedisin fikk gutten injisert ti ganger så mye medisin ved sykehuset. Han døde like etterpå.

Nytt avhør

Det eneste politiet i Bodø vil si, er at de på bakgrunn av de to sakkyndige rapportene vil innhente ytterligere materiale og gjennomføre et nytt avhør av en person.

- Jeg er glad over at de sakkyndige slår fast at legene handlet grovt uaktsomt da Mathias to ganger fikk en tidobbel dose med hjertemedisin i stedet for de foreskrevne 0,3 milligrammene, sier faren Alf Jensen til Dagbladet.

- Mathias ble født med hypoplastisk venstre hjerte-syndrom og ble operert i Sveits. Han var i god form da vi reiste hjem, men han fikk bare oppleve ett døgn hjemme hos oss på Røst, sier faren.

Visste ikke

På grunn av manglende medisinsk utstyr til å håndtere problemer med okygenmetningen i blodet hos den lille, ble babyen sendt med ambulansefly til Bodø.

- Han var avhengig av hjertemedisin etter operasjonen, men det falt meg ikke inn at legene ville gi feil dosering. Jeg ble heller ikke spurt om hva som var riktig medisinering enda jeg bodde på sykehuset, sier Alf Jensen.

- Jeg ante ingenting om at det handlet om så store overdoser. Det verste var da overlegen sa at det hadde skjedd på bakgrunn av mine opplysninger om hvor mye medisin Mathias skulle ha, sier Alf Jensen.