Leger fjernet friske organer

Statens helsestilsyn har innledet gransking av Nordlandssykehuset i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Statens helsestilsyn har innledet gransking av Nordlandssykehuset i Bodø i forbindelse med en rekke unødvendige operasjoner der friske organer ble fjernet.

To utenlandske leger ved sykehuset var involvert i 13 av de 16 operasjonene som nå granskes, skriver VG.

Den ene av legene er fortsatt tilknyttet sykehuset, mens den andre er å finne ved Helgelandssykehuset Mo i Rana.

- Vi vurderer nå om det som har skjedd er så alvorlig at det er aktuelt med reaksjoner mot enkeltpersonell og foretaket, sier fungerende avdelingsdirektør Aud Nordal i Statens helsetilsyn til avisa.

Ifølge VG ble flere pasienter skadet for livet etter å ha fått fjernet en rekke friske organer under kompliserte operasjoner som ble foretatt fra 2004 og fram til i dag.

Helse Nord slår i sine retningslinjer fast at slike kompliserte operasjoner for kreft i spiserør, bukspyttkjertel og lever, bare skal utføres ved Universitetssykehuset i Nord-Norge eller på Rikshospitalet.

Sykehuset innrømmer selv i en redegjørelse at bare en av fire pasienter som ble operert for antatt kreft i løpet av et halvt år, virkelig var kreftsyk.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer