Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leger forbereder USAs første penis-transplantasjon

Den første operasjonen er planlagt på en soldat som fikk underlivet skadd i en bombeeksplosjon.

GIR HÅP: En penistransplantasjon kan potensielt hjelpe hundrevis av skadde krigsveteraner og andre menn som sliter. Foto: NTB Scanpix
GIR HÅP: En penistransplantasjon kan potensielt hjelpe hundrevis av skadde krigsveteraner og andre menn som sliter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger forbereder USAs første penis-transplantasjon, en operasjon som potensielt kan hjelpe hundrevis av skadde krigsveteraner og andre menn som sliter.

Leger ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA bekrefter til New York Times at den første operasjonen er planlagt på en soldat som fikk underlivet skadd i en bombeeksplosjon i Afghanistan.

I den 12 timer lange operasjonen blir nerver og blodkar sydd sammen, og med tid skal det være mulig for pasienten å urinere og ha sex. Siden operasjonen innebærer transplantasjon av kun penis, ikke testikler, vil den ikke øke muligheten til å få barn, men vil altså kunne bidra til andre gleder.

Mannen som fikk utført verdens første vellykkede penis-transplantasjonen i Sør-Afrika tidligere i år, er siden blitt far, men det var fordi testiklene var i god hold.

Universitetet har fått tillatelse til å utføre 60 eksperimentelle operasjoner med organer fra avdøde menn. Ifølge New York Times er det flere enn 1.367 soldater som fikk påført skader i underlivet i Irak og Afghanistan mellom 2001 og 2013.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media