Leger i fiber og plaster

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«CAMBRIDGE-LEGEN»

Den som kanskje sterkest kan sies å ha drevet fram bølgen i Norge, er legen Knut Kolle. Hans produkt Cambridge-kuren har vært en gullgruve i det norske markedet. Kolle har de tre siste årene har til sammen kunnet hente ut et utbytte på over 12 millioner kroner fra selskapet der han eier 100 prosent av aksjene. Kolles øvrige legegjerning består av plastisk kirurgi som han driver fra Gulleråsen Kirurgiske Klinikk i Holmenkollåsen. Knut Kolle sto oppført i likningen for 1996 med 12672000 i netto formue og 9350800 i skattbar inntekt.

«NUTRILETT-LEGEN»

Nutriletts popularitet har vært synkende, men pulveret solgte likevel for mellom 15 og 20 millioner i fjor. Lege Lars Høie har copyright på Nutrilett, men det er Nycomed som produserer det. Han vil ikke oppgi hva han har tjent på pulveret sitt, og nøyer seg med å si at han har «tjent godt». I likningen for 1996 står han oppført med en formue på 812000 kroner og en inntekt på bare 28000.

- Pengene er for det meste er investert i firmaet mitt som utvikler nye helseprodukter, sier Høie, som har firmaet Nutri Pharma med tilholdssted på Aker Brygge.

«BIO CARDIO-LEGEN»

Den svenske legen Jan Wadstein gir medisinske råd for 20000 i måneden til holdingselskapet Natural, som står bak Bio Cardio og firmaet Herbal Marketing Group. Wadstein har vært med på å prøve ut Bio Cardio, fibertabletten som skal suge opp fett i tarmen. Firmaet henviser til Wadsteins resultater når det gjelder effekten av Bio Cardio.

- Jeg står aldeles ikke som noen garantist for langtidseffektene av Bio Cardio, sier Wadstein, som er dosent ved Universitetet i Lund i Sverige.

- Tror du folk blir slanke av å bruke Bio Cardio?

- Det tror jeg ikke i det hele tatt! Det kan være en midlertidig hjelp - kanskje.

«NYE FIBERLEGER»

Legene Grethe Støa Birketvedt og Jon Florholmen ved Regionsykehuset i Tromsø har testet det nye fiberproduktet Wellex for Bergens-firmaet LexMed ASA. For dette har de mottatt et samlet honorar på 355000 kroner.

LexMed har i tillegg ansatt spesialist i allmennmedisin Kirsten Rokstad som konsulent for firmaets produkter. Ved at leger går god for produktene øker tiltroen i markedet.

«PLASTER-LEGER»

Legeekteparet Grete Mork og Mike Dodgson har skaffet seg eneretten på salg av slankeplasteret Diet Scent fra England. Plasteret har vært i salg siden februar i år via et 800-nummer, og ifølge Dodgson, som er overlege ved anestesiavdelingen på Rikshospitalet, har salget hittil vært moderat.

- Vi har ligget litt lavt i terrenget, men planlegger en lansering i løpet av høsten, sier Dogdson. Han understreker at de selger et hjelpemiddel til slanking, og ikke noen mirakelkur.