Leger i narkorus angrep politiet

To leger i narkorus fra sykehuset i Fredrikstad gikk fredag kveld til angrep på to polititjenestemenn da de skulle pågripes for narkotikabesittelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 50 år gammel politibetjent ble skallet ned og fikk en rekke slag mot hodet og halsen før han mistet bevisstheten. Hans kvinnelige kollega fikk to knyttneveslag i ansiktet før den ene legen tok kvelertak på henne.

Politifolkene kom til en leilighet i en eldre leiegård i Thorbjørnsgate for å påpeke at en bil sto feilparkert utenfor, da de uforvarende kom over tre personer med hasj, narkotiske tabletter og brukerutstyr foran seg på bordet.

Under pågripelsen ble de to legene på 32 og 33 år helt rabiate. Først skallet 33-åringen til politibetjenten slik at han falt på knærne, deretter slo han vilt rundt seg og traff tjenestekvinnen to ganger under venstre øye. 32-åringen skal deretter ha tatt kvelertak på den kvinnelige konstabelen. Legene roet seg ikke før flere politifolk som ble tilkalt, la dem i bakken og satte på dem håndjern.

I politiets søkelys

Etter det Dagbladet kjenner til, er de to legene hjemmehørende i Oslo og har tidligere vært i politiets søkelys for andre forhold enn narkotika. Begge er i turnustjeneste på medisinsk avdeling på sykehuset i Fredrikstad.

- 33-åringen hevder han ikke husker noe fra basketaket, men erkjenner å ha motsatt seg arrestasjon. Han har forklart at han hadde tatt to typer reseptbelagte medikamenter og drukket øl samme kveld. Han benekter å ha røyket hasj og nekter befatning med de beslaglagte stoffene, sier jourhavende jurist ved Fredrikstad politidistrikt, Nils Vegard til Dagbladet.

Legemidlene den siktede hadde inntatt, skal ha vært foreskrevet på lovelig måte av en annen lege. 33-åringen er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, legemsbeskadigelse og besittelse av narkotika. 32-åringen skal ha hatt en mindre aktiv rolle i hendelsen, men også han er siktet for vold mot offentlig tjenestemann og besittelse av narkotika.
For å hindre pågripelse av kameraten, skal det ha vært 32-åringen som tok nakkegrep på den kvinnelige konstabelen. Begge blir sittende fengslet til over helga, og avgjørelsen om de blir framstilt for varetektsfengsling, faller mandag morgen.

Beslagla hasj

Vold mot offentlig tjenestemann har en strafferamme på tre års fengsel, det samme har legemsbeskadigelse. Det er tatt blodprøver av legene, som hadde sluppet unna med bøter for narkotikabeslaget.

Politiet beslagla seks gram hasj, flere tabletter og to hasjpiper i leiligheten, som ligger like ved politistasjonen i Fredrikstad sentrum. Vitner til hendelsen forteller at legene var svært beruset under pågripelsen.

- Politimannen så ut som han hadde vært med i krigen. Blodet rant fra et kutt i pannen og hele skjorten var tilsølt med blod, sier et vitne til Dagbladet.

Nyheten om narko-legene slo ned som en bombe på sykehuset i Fredrikstad i går morges.

- Vi avventer situasjonen og skal ta tak i dette når de slipper ut av fengselet. Jeg må snakke med dem og med bedriftshelsetjenesten for å finne ut hvor stort problemet er, sier avdelingsoverlege på medisinsk avdeling, Ragnar Dahle.

Får jobben tilbake

De to legene er heller ikke mistenkt for å ha stjålet legemidler på sykehuset, og Dahle mener de er uproblematisk å ta dem tilbake i tjeneste ettersom hendelsen fant sted på legenes fritid. Legenes turnustjeneste ved sykehuset utløper 19. juli.

Hovedtillitsvalgt ved sykehuset i Fredrikstad, Jon Otto Sundhagen, mener saken ikke vedrører fagforeningen.

- I denne sammenhengen er de to privatpersoner som i henhold til norsk rettspraksis er uskyldige inntil de blir dømt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer