Leger i vill slåsskamp

TROMSØ (Dagbladet): En sivilisert medisinsk diskusjon endte med at to leger barket sammen i et durabelig slagsmål. Den ene legen anmeldte sin kollega for legemsfornærmelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa Nordlys ble den ene legen regelrett slått ned av sin kollega. Slagsmålet fant sted i mai måned, siden har Harstad sykehus lagt lokk over skandalen.

- Vi vil ikke kommentere detaljer i saken. Vi kan bare bekrefte at det har vært en volds-episode der det oppsto kraftig uoverensstemmelse mellom to leger. Sykehusledelsen er også kjent med at saken ble politianmeldt. Vi avventer fortsatt en avgjørelse fra politiet, sier fungerende direktør ved Harstad sykehus, Gunnar Sørensen.

Måtte skilles

De to legene skal ha vært svært uenige om en pågående pasientbehandling. Den faglig-medisinske meningsutvekslingen gikk siden over i høylytt krangel, uten at de to kom nærmere en løsning på problemet.

Deretter utartet krangelen til vill slåsskamp på tørre nevene - mens stetoskoper, termometre og annet medisinsk utstyr fløy gjennom lufta.

- Det hele minnet litt om to hannhunder i slåsskamp, der begge nekter å gi seg, sier et øyenvitne til avisa Nordlys.

Personalsak

I naborommet ble finske sykepleiere avbrutt da de forsøkte å lære seg norsk. Støynivået steg, og språkundervisningen ble avbrutt. Flere personer gikk rett inn i kampsonen og maktet omsider å skille de to slåsskjempene.

Det voldsomme oppgjøret mellom to menn i hvit frakk - i operasjonsstuas naborom - har vakt bestyrtelse blant de øvrige ansatte på Harstad sykehus.

- Vi har drøftet dette med de ansatte og foretatt visse organisasjonsgrep for å forhindre at noe tilsvarende skjer igjen, sier Gunnar Sørensen til Dagbladet.

- Hva kranglet de to om?

- Det er en personalsak.

- Er begge fortsatt ansatt hos dere?

- Den ene er her, den andre sluttet da vikariatet hans gikk ut, forteller direktøren.