Leger kommenterte utslett på pasients penis. Dømt til å betale en halv million dollar

Mobbet pasient under tykktarms-undersøkelsen.

SVINDYR UNDERSØKELSE!: Et amerikansk legeteam er dømt til å betale en tidligere pasient en halv million dollar i erstating for mobbing og fornærmelser. ILLUSTRASJON: Gorm Kallestad  / SCANPIX
SVINDYR UNDERSØKELSE!: Et amerikansk legeteam er dømt til å betale en tidligere pasient en halv million dollar i erstating for mobbing og fornærmelser. ILLUSTRASJON: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En domstol i delstaten Virginia i USA, har denne uken gitt medhold til en saksøker som har vært i sentrum av en ubehagelig opplevelse.

- Jeg har aldri vært borti en lignende sak, sier Lee Berlik, en advokat i Virginia som spesialiserer seg på ærekrenkelser til The Washington Post.Saken det gjelder handler om en mann som skulle gjennom koloskopi, en såkalt tykktarmsundersøkelse. De mest anvendte tarmundersøkelsene utføres normalt i full narkose, og når man våkner er det helt normalt å føle seg litt tåkete og sløv.

For å være sikker på å huske legens instruksjoner etter undersøkelsen fikk pasienten en strålende idé.

Alene på legekontoret i operasjonsfrakken, mens han ventet på å bli rullet inn på undersøkelsessalen, tok mannen frem mobilen for å ta opp instruksjonene legen ville gi ham etter inngrepet. Telefonen plasserte han så i baklommen før han la seg ned på operasjonsbordet.

Men på vei hjem fra undersøkelsen fikk mannen litt av et sjokk da han trykket på play-knappen.

- Ville slå deg i ansiktet Mannen hadde ved et uhell glemt å stoppe opptaket før han ble rullet inn til undersøkelsessalen. På opptaket hadde hele legeteamet hånet og fornærmet pasienten så snart han hadde fått narkose. Legene begynte å diskutere pasientens fysiske trekk og lo av utslett han hadde på penisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.