Leger krever politibeskyttelse

Norske fastleger frykter voldelige pasienter og krever at enkelte pasienter møter med politieskorte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fagavisen Dagens Medisin har vært fjerde fastlege opplevd vold fra pasienter eller pårørende. Fem av ti leger har opplevd å bli truet. For å løse problemet med de mange truslene og voldsepisodene mener leder i Allment praktiserende legers forening, Kjell Maartmann Moe at enkelte pasienter bare skal kunne få besøke fastlegen sin om de har politieksorte, melder P4.

- Når en lege eller en av legens medarbeidere blir utsatt for alvorlige trusler eller slåss med pasienter, så er det viktig at man skaper gode og trygge rammer for begge parter. Da kan politiet i noen tilfeller være til god hjelp, sier Maartmann Moe til P4.

I dag er det slik at bare en pasient som kan avslutte et pasient/lege-forhold, og ikke legen. Regelverket er utformet slik for at ikke enkelte pasienter, som kanskje er voldelige, skal bli svartelistet av leger og dermed bli en kasteball i systemet.

I enkelte alvorlige tilfeller mener jeg det bør være mulig fir legen å bryte relasjonen til pasienten, sier Maartmann Moe.

(Dagbladet.no)