Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leger og tillit

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I en kronikk i Aftenposten i går påpekte professor i psykiatri Einar Kringlen legemiddelindustriens makt over legene. Industrien sponser seminarer og presenterer sine egne produkter i fagtidsskriftene. Også etterutdanningen blir i stigende grad ivaretatt av industrien. Det er en industri som i løpet av de siste 30 åra bekymringsfullt nok har endret seg fra å være forskningsbasert til å bli noe nær en rein profittmaskin.
  • Kringlen foreslår blant annet at det offentlige overtar ansvaret for etterutdanningen og garanterer forskningens objektivitet, noe presidenten i Lægeforeningen, Hans Petter Aarseth, støtter ham i. Man kan også tenke seg at industrien fortsatt gir bidrag, men da via en pott, som forvaltes av et frittstående råd. Uansett hvordan problemet løses, er det på høy tid at vi snur utviklingen. I motsatt fall vil tilliten til legene miste ethvert grunnlag.
Hele Norges coronakart