Leger refser USA over Guantanamo

Amerikanerne tvangsfôrer sultestreikende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så langt har mer enn 250 leger fra sju land underskrevet et åpent brev som retter kraftig kritikk mot amerikanerne, melder BBC.

80 fanger sultestreiket i desember i fjor, men ifølge myndighetene er nå tallet nede i fire.

Ifølge de innsatte selv, spennes de sultestreikende fast i spesielle stoler før de får tvunget næringssonder ned gjennom nesa.

En av fangene, Mohammed Bawazir, har blitt holdt på basen siden mai 2002. Han har beskrevet hvordan han ble spent fast i en stol i timevis av gangen, og at han ble tvunget til å avslutte sin sultestreik, som da hadde vart i fem måneder.

Amerikanerne selv mener tvangsfôringen har foregått humant, men ifølge legene som har underskrevet brevet er dette en praksis som klart forbys av Verdens legeorganisasjon.

Ber om uavhengig legehjelp

Legene ber nå USA om å respektere de innsattes rett til å nekte behandling, og brevet ber samtidig om at leger som bruker tvangsfôring burde straffes.

- Vi ber innstendig amerikanske myndigheter om å la de innsatte få legehjelp fra uavhengige parter, og samtidig at leger som tar i bruk metoder som tvangsfôring og maktbruk straffes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer