Leger sex-granskes

BERGEN (Dagbladet): Så langt i år har minst fem leger status som siktet eller tiltalt for sexmisbruk av pasienter. Det siste tilfellet skriver seg fra en kommune i Hordaland der fem kvinner har anmeldt en vikarierende kommunelege for sexmisbruk og trakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om kort tid vil en lege fra Helgeland måtte møte i retten, tiltalt for å ha hatt sex med en tidligere pasient.

I Gjøvik er en lege siktet for utuktig omgang med ei åtte år gammel jente. Han ble i høst løslatt fra varetekt, og er nå underlagt meldeplikt, opplyser politikammeret i Gjøvik.

I Hordaland er to leger siktet for sexmisbruk, en er suspendert fra jobben mens den andre fortsatt er i full virksomhet. En 52 år gammel lege, som nå oppholder seg i Sverige, er nylig siktet for sexovergrep mot sju kvinner mens han praktiserte i Kristiansund.

På løpende bånd

Den siste legesex-saken kom for en dag da fem kvinner i alderen 20 til 30 år i en kommune i Hordaland leverte sine anmeldelser. Den 36 år gamle utenlandske legen nekter straffskyld og har forklart i politiavhør at han bare har foretatt nødvendige undersøkelser av sine pasienter. Sist fredag ble han suspendert fra sin stilling. 36-åringen gikk inn i et vikariat som kommunelege i midten av oktober i fjor. Forholdene han er anmeldt for skal ha skjedd i løpet av desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer