Leger tiltalt for ecstacy-bruk

To leger er tiltalt for bruk av ecstacy før de skal ha påtatt seg et slags torpedooppdrag for en felles venninne. Legene skulle angivelig hente en CD-spiller i en leilighet i Fredrikstad for kvinnen. Affæren endte med at legene er tiltalt for ransforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Olaf R. Kløvstad i Oslo, som har reist tiltalen mot legene, har tatt forbehold som å legge ned påstand om at begge fradømmes retten til å praktisere som leger i fem år.

Saken, som er enestående i sitt slag, begynner i Fredrikstad byrett mandag morgen. Legene erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, etter det Dagbladet får opplyst.

Angivelig torpedooppdrag
Det var fredag 1. mai i år at legene, som arbeidet på byens sykehus, møtte opp i en leilighet i Fredrikstad - for å utføre angivelige torpedooppdraget. Legene skal ha forsøkt å få tilbake en CD-spiller - eller få en mann i leiligheten til å betale 5000 kroner som kompensasjon. Som et ultimatum kunne mannen få fire dagers utsettelse, hvis han da betalte 10.000 kroner.

Ifølge tiltalen skal den ene legen ha skallet til mannen i leiligheten, slik at han mistet ei fortann, etter det Dagbladet får opplyst.

- Betaler du ikke tirsdag, skal vi eller andre komme tilbake og skade de alvorlig fysisk. Kontakter du politiet, kommer torpedoer fra det pakistanske mafiamiljøet og tar deg, skal en av legene har truet med - før de forlot leiligheten ved 13.30-tida.

Tiltalt for ransforsøk
Statsadvokat Kløvstad har tiltalt legene for ransforsøk mot mannen i leiligheten, mens venninnen er tiltalt for mevirkning til ransforsøk.

Politiet ble imidlertid koblet inn samme ettemiddag, og aksjonerte mot legene samme kveld. I den forbindelse er den ene legen (33) tiltalt for å ha skallet og slått en politimann i hodet og tatt kvelertak, etter at politi hadde funnet hasj, som skal ha tilhørt 33-åringen. Politimannen fikk et kutt i panna, og måtte sy fem sting. Han har fått et såkalt varig arr etter episoden.

Politikvinne slått i ansiktet
Ifølge tiltalen slo han samtidig en politikvinne i ansiktet to ganger, for å hindre å bli arrestert og brakt til politivakta i byen.

Den andre legen (32) er tiltalt for å ha grepet om halsen på den samme politikvinnen under arrestasjonen.

Ifølge statsadvokatens tiltale brukte legene ecstasy samme dag som det påståtte overgrepet skjedde - eller noen dager i forveien.

Forsvarere for 33- og 32-åringen er henholdsvis høyesterettsadvokatene Tor Erling Staff og John I. Henriksen, begge Oslo.