Leger tiltalt for Line Maries død

To leger på Malta er tiltalt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med at norske Line Marie Andersen (14) døde da hun var på språkskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To leger på Malta er tiltalt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med at norske Line Marie Andersen (14) døde da hun var på språkskole på øya for to år siden.

Riksadvokaten på Malta mener de to legene åpenbart stilte feil eller mangelfull diagnose da den norske 14-åringen ble undersøkt, og at livet hennes kunne ha blitt reddet dersom hun hadde fått riktig behandling, skriver Bergens Tidende.

Line Marie Andersen ble behandlet for mageinfeksjon. Først under obduksjonen ble det klart at jenta hadde pådratt seg både kraniebrudd og hjerneblødning da hun falt om i klasserommet på språkskolen.

- Påtalemyndigheten mener at dødsfallet bør få konsekvenser for enkeltpersoner. Saken er nå oversendt til retten, sier advokatfullmektig Antoinette Micallef ved Attorney General's Office på Malta til avisen.

(NTB)

GROVE FEIL: Helsedepartementet på Malta satte raskt ned en gruppe medisinske fagfolk for å gjennomføre en intern etterforskning av sykehuset St. Luke's etter dødsfallet på den 14-årige språkskolestudenten Line Marie Andersen fra Søfteland.