Leger Uten Grenser: Aldri hatt så omfattende operasjoner i Europa

Åpner ny flyktningleir i Nord-Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har leir i Hellas, en midlertidig i Balkan, og nå i Frankrike. Leger Uten Grenser har aldri hatt så omfattende operasjoner i Europa, inkludert arbeidet på Balkan på 90-tallet, forteller kommunikasjonsrådgiver i Leger Uten Grenser, Jonas Hågensen.

Tøffe forhold I Dunkirk-forstaden Grande-Synthe, nord i Frankrike, bor nå 2500 flyktninger under forferdelige forhold. Leger Uten Grenser har vært på plass i leieren for å gi medisinsk støtte, og har siden før jul jobbet sammen med ordføreren i byen for å få den franske regjeringen til å bygge en ny flyktningleir med bedre forhold.

Dagbladet har pratet med Samuel Hanryon, kommunikasjonsrådgiver i Leger Uten Grenser, som befinner seg i leieren. Han forteller om vanskelige tilstander.

- 2500 mennesker lever under tøffe forhold. Det er kaldt og vått, og søle overalt. Flyktningene sover i telt, og temperaturen skal synke til under null i helga, sier Hanryon over telefon. Umenneskelige standarder Ettersom den franske regjeringen ikke ga midler til ny leir, bestemte Leger Uten Grenser for å ta saken i egen hender, og finansierer dermed den nye leieren. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer