Leger Uten Grenser angrepet i Afghanistan: Foreløpig ingen grunn til å tro at det er nordmenn i området

30 personer er fortsatt savnet.

LEGER UTEN GRENSER-SYKEHUS: Sykehuset som er angrepet spesialiserer seg på traumebehandling og livreddende amputasjoner. Nå er minst 30 savnet og tre mennesker drept. Foto: Leger Uten Grenser
LEGER UTEN GRENSER-SYKEHUS: Sykehuset som er angrepet spesialiserer seg på traumebehandling og livreddende amputasjoner. Nå er minst 30 savnet og tre mennesker drept. Foto: Leger Uten GrenserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksdepartementet jobber lørdag morgen for å finne ut av om det er nordmenn blant de savnede etter angrepet mot et sykehus som Leger Uten Grenser driver i Afghanistan i natt.

- Vi har foreølpig ikke gunn til å tro at det er nordmenn i området, men vi jobber med å få verifisert de opplysningene, sier pressevakt i UD, Hilde Steinfeldt til Dagbladet i 08-tida. 

Tre personer er bekreftet omkommet.

- Ingen av de tre drepte er nordmenn, sier pressekontakt Jonas Hågensen i Leger Uten Grenser til Dagbladet. 

Men fortsatt er det mer enn 30 personer som man ikke har kunnet gjort rede for, opplyser han.       

-  Vi vet at sykehuset er delvis til helt ødelagt, sier Hågensen.

De har ingen kjennskap til hvem som står bak angrepet. 

- Vi er sjokkert, og ber alle parter i konflinkten om å respektere våre ansatte og vårt sykehus, legger han til.

NATO opplyser at det «kan være» et amerikansk luftangrep som traff sykehuset, skriver NTB.

- Amerikanske styrker gjennomførte et luftangrep i Kunduz klokka 02.15 lokal tid mot personer som truet styrkene. Angrepet kan ha ført til utilsiktet skade på et sykehus i nærheten. Hendelsen er under etterforskning, skriver NATO i en pressemelding.

UD sier de gjør det de kan for å få oversikt over kaoset i byen Kunduz. 

- Vi bruker de kildene vi har for å undersøke, men siden det er frivillig for nordmenn å registrere seg når de reiser utenlands, så kan vi ikke ha oversikt over alle nordmenn som er i utlandet. Vi er avhengig av at nordmenn har registrert seg i reiseportalen, sier hun.S

Angrepet skal ha skjedd i byen Kunduz. Hågensen i Leger Uten Grenser forteller at sykehuset som er rammet har spesialisert seg på traumebehandling, og da særlig livreddende amputasjon. 

- Siden kampene brøt ut mandag har sykehuset fått inn over 300 skadde, inkudert 64 barn, sier han. 

- Vi er dypt sjokkert over angrepet og drapene på våre ansatte og pasienter, sier avdelingslederen Bart Janssens i Leger Uten Grenser.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram