Leger uten grenser mener legemiddelgigant bidrar til at barn dør unødvendig

Protesterer høylytt mot Pfizers priser på livreddende vaksiner i fattige land.

LANGER UT MOT LEGEMIDDELGIGANT: Leger uten grenser stilte opp utenfor hovedkvarteret til Pfizer for å demonstrere mot legemiddelgiganten som nekter å senke prisen på vaksine mot lungebetennelse i verdens fattigste land. Barnesenga var fylt med blomster for å minnes alle barna som dør som følge av lungebetennelse i fattige land og et opprop undertegnet av 400.000 mennesker. Foto: AP Photo/Seth Wenig
LANGER UT MOT LEGEMIDDELGIGANT: Leger uten grenser stilte opp utenfor hovedkvarteret til Pfizer for å demonstrere mot legemiddelgiganten som nekter å senke prisen på vaksine mot lungebetennelse i verdens fattigste land. Barnesenga var fylt med blomster for å minnes alle barna som dør som følge av lungebetennelse i fattige land og et opprop undertegnet av 400.000 mennesker. Foto: AP Photo/Seth Wenig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den amerikanske legemiddelgiganten Pfizer er en av verdens største selskaper. Onsdag samlet demonstranter organisert av Leger uten grenser seg utenfor hovedkvarteret i New York.

- Pfizer kutt prisen! Hva vil vi ha? Vaksiner! Hvor mye skal de koste? Fem dollar (drøyt 40 kroner)! ropte demonstrantene.

Med seg hadde de ei barneseng fylt med roser og nesten 400.000 underskrifter som krever at legemiddelselskapet kutter i prisene for vaksine mot lungebetennelse i fattige land. De håper at aksjonen skal Pfizer og GlaxoSmithKline, som er de eneste to selskapene som lager vaksinen, til å kutte prisene i fattige land.

- Rasende Toppsjefen i Pfizer, Ian Read, møtte ikke demonstrantene selv, men andre ansatte tok imot buskapet, barnesenga og underskriftene, skriver New York Daily News.

- Barna lider på grunn av vold, smittefare og feilernæring, og de dør oftest av infeksjoner i luftveiene og lungebetennelse. Det gjør meg trist når barn dør av årsaker utenfor vår kontrol. Det gjør meg rasende når de dør av sykdommer som kan behandles og forebygges, sa styreleder i den humanitære organisasjonen Leger uten grenser, Deane Marchbein, i en følelsesmessig appell til de ansatte i Pfizer som møtte demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer