Leger Uten Grenser-sykehus angrepet i Jemen: - Vi ble bombet mens vi evakuerte

Ni personer ble skadet, blant dem minst ett barn.

SÅRET: Dette barnet ble såret i angrepet på Al Houban-klinikken i går, ifølge Leger Uten Grenser.  Foto: Leger Uten Grenser
SÅRET: Dette barnet ble såret i angrepet på Al Houban-klinikken i går, ifølge Leger Uten Grenser. Foto: Leger Uten GrenserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et sykehus drevet av Leger Uten Grenser (MSF) i Jemen ble i går utsatt for et luftangrep av de saudiledede styrkene i landet, ifølge organisasjonen.

På sine nettsider skriver organisasjonen at angrepet skjedde i byen Taiz klokka 11.20 lokal tid.

Ni mennesker ble såret i angrepet, ifølge Leger Uten Grenser. Blant de skadde er minst ett barn, og to hjelpearbeidere fra organisasjonen.

- Vi vet ikke tilstanden til de skadde, sier lege Morten Rostrup ved Leger Uten Grenser til Dagbladet.

- Vi ga beskjed Han forteller at organisasjonen ga beskjed de saudiledede styrkene om sykehusets plassering da bombinga startet mot en park i Al Houban-distriktet i Taiz. Parken ligger to kilometer fra Leger Uten Grensers klinikk.

- Vi sa ifra at dette var veldig nært sykehuset. Kort tid etter, mens vi evakuerte, ble selve klinikken angrepet, sier Rostrup.

Han påpeker at det ikke er første gang et sykehus drevet av klinikken blir angrepet.

- Respekten forsvinner I helga skal sju mennesker ha blitt drept og mange såret da et MSF-støttet sykehus i Syria ble utsatt for et bombeangrep. I oktober ble et annet sykehus som drives av MSF i Jemen, bombet, ifølge organisasjonen..

BOMBET: 
Tdligere i år ble minst 30 mennesker drept da et av Leger Uten Grensers sykehus i Afghanistan ble bombet av USA. Foto: Leger Uten Grenser
BOMBET: Tdligere i år ble minst 30 mennesker drept da et av Leger Uten Grensers sykehus i Afghanistan ble bombet av USA. Foto: Leger Uten Grenser Vis mer

Tdligere i år ble dessuten minst 30 mennesker drept da et av organisasjonens sykehus i Afghanistan ble bombet av USA.

- Vi må stille spørsmålstegn nå når våre sykehus blir angrepet til tross for at de krigførende partene har sykehusenes GPS-koordinater - og om det å nekte folk legehjelp har blitt et våpen i seg selv, sier Rostrup.

- Det virker også som at respekten for Genève-konvensjonen forsvinner, fortsetter han.

- Behov for granskninger Han sier han vil utfordre de norske myndighetene til å etterforske disse angrepene.

- Det er behov for uavhengige granskninger. Det holder ikke at dem som har angrepet sykehusene skal granske seg selv, sier han med henvisning til angrepene mot sykehuset i Afghanistan, som ble bombet av amerikanere.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram