«Legeskandale» redusert til bagateller

«Skandalen» rundt den norske legen som arbeidet ved et svensk sykehus uten formelle kvalifikasjoner, koker ned til sju resepter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det var resepter på forholdsvis harmløse medisiner, skriver Dagens Nyheter.

Nærmere undersøkelser viser ifølge en talsmann for helsemyndighetene at ingen av pasientene legen opererte, ble feilbehandlet. Det dreier seg dessuten om færre operasjoner enn først antatt, het det på den ansette Stockholm-avisens nettsider natt til søndag.

Oppstandelsen var stor, da det ble avslørt at en 34 år gammel nordmann i hele to år arbeidet som underordnet lege ved sykehuset i Torsby i vestsvenske Värmland, til tross for at han ifølge svenske regler ikke var kvalifisert. Han skulle ha feiloperert en rekke pasienter.

Ifølge Dagens Nyheter har erfarne leger gjort stikkprøver i nordmannens journaler, og ikke funnet noen feil. Derimot etterforsker politiet sju resepter mannen har skrevet ut til seg selv og sin samboer - på nesespray, sårsalve, allergimedisin og milde smertestillende midler.

Statsadvokat Peter Hallgren er overrasket over at dette og en beskyldning om tvilsom bruk av attest er alt som står igjen av oppstyret rundt «legeskandalen». Nordmannen risikerer nå i verste fall en bot, sier Hallgren til Dagens Nyheter.

(NTB)