Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legesmøring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig ser det ut til at legemiddelindustrien har forstått at det må bli slutt på deres korrupte praksis overfor legene. Det er startet en etisk ryddesjau i bransjen, og den får helseminister Ansgars Gabrielsens velsignelse. Han sier til Dagbladet at legemiddelmeldingen som blir lagt fram til våren, vil inneholde klare kjøreregler for kontakten mellom leger og industri.

Dette er ikke et minutt for tidlig, og pressen må nok fortsette å holde øye med både leger og industri for å kontrollere at det virkelig blir så ryddig som det nå proklameres. Det er et grunnleggende problem at legemiddelindustrien blander markedsføring og faglig informasjon, samtidig som de skjuler sine økonomiske motiver. Det har ikke vært mye motstand mot dette blant legene, og vi hører stadig at de lærer så mye av industrien. Hvis det er slik, må det la seg gjøre å finne erstatning for de smøreoppleggene vi har hørt om gjennom mediene. Her har de medisinske fakultetene og sykehusene en oppgave.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media