Legesprit borte - loggført som «fyllefest»

Tollvesenet oppdaget mangel på opptil 86 liter sprit ved Sørlandet sykehus.

SPRITET OPP LOGGEN: Tollveseneet fanget opp spritsvinn da de sjekket beholdningen på sykehuset. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SPRITET OPP LOGGEN: Tollveseneet fanget opp spritsvinn da de sjekket beholdningen på sykehuset. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved Sørlandet sykehus er det flere ganger loggført at ren, 100 prosent sprit er brukt til «fyllefest» og «fest», skriver Fædrelandsvennen.

Avdelingsleder for patologisk avdeling Hilde Bjørnestøl Hansen bekrefter overfor Dagbladet at en kvinnelig ansatt ved flere anledninger har brukt «fyllefest» og «fest» i spritloggen.

Hansen reagerer sterkt på hendelsen.

- Det er rimelig håpløst. Jeg trodde ikke at jeg måtte gå inn og sjekke at de ansatte ikke skriver ting de ikke skal, sier Hansen til Dagbladet.

Trodde det sto «test» Hun forteller om en kollega som var sikker på at det skulle stå «test» og ikke «fest», men da ordet «fyllefest» ble brukt var det ingen tvil.

- Jeg er sjokkert og irritert. Samtidig føler jeg meg ansvarlig som avdelingsleder, sier Hansen som kunne ønske hun fikk beskjed før så hun kunne ha tatt affære tidligere.

Avdelingen har nå endret prosedyre og krysser av ved et gitt alternativ i stedet for å skrive fritt hva spriten skal brukes til.

Spritsvinn Fædrelandsvennen har fått tak i en kontrollrapport fra Tollregion Sør-Norge som ble lagt frem 20. mars i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer