Legesprit borte - loggført som «fyllefest»

Tollvesenet oppdaget mangel på opptil 86 liter sprit ved Sørlandet sykehus.

SPRITET OPP LOGGEN: Tollveseneet fanget opp spritsvinn da de sjekket beholdningen på sykehuset. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SPRITET OPP LOGGEN: Tollveseneet fanget opp spritsvinn da de sjekket beholdningen på sykehuset. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved Sørlandet sykehus er det flere ganger loggført at ren, 100 prosent sprit er brukt til «fyllefest» og «fest», skriver Fædrelandsvennen.

Avdelingsleder for patologisk avdeling Hilde Bjørnestøl Hansen bekrefter overfor Dagbladet at en kvinnelig ansatt ved flere anledninger har brukt «fyllefest» og «fest» i spritloggen.

Hansen reagerer sterkt på hendelsen.

- Det er rimelig håpløst. Jeg trodde ikke at jeg måtte gå inn og sjekke at de ansatte ikke skriver ting de ikke skal, sier Hansen til Dagbladet.

Trodde det sto «test» Hun forteller om en kollega som var sikker på at det skulle stå «test» og ikke «fest», men da ordet «fyllefest» ble brukt var det ingen tvil.

- Jeg er sjokkert og irritert. Samtidig føler jeg meg ansvarlig som avdelingsleder, sier Hansen som kunne ønske hun fikk beskjed før så hun kunne ha tatt affære tidligere.

Avdelingen har nå endret prosedyre og krysser av ved et gitt alternativ i stedet for å skrive fritt hva spriten skal brukes til.

Spritsvinn Fædrelandsvennen har fått tak i en kontrollrapport fra Tollregion Sør-Norge som ble lagt frem 20. mars i år.

Her fremgår det at under kontrollen på patologisk avdeling kunne ikke avdelingsleder Hansen redegjøre for 84 liter sprit.

- Etterberegningene viser noe mindre, omkring tolv liter, sier kontorsjef ved revisjonskontoret i Sandefjord ved Tollregion Sør-Norge Sten Bråten til Dagbladet.

Hansen forteller at kun fem av disse literne tilhører hennes avdeling.

Jevnlig kontroll Ettersom spriten skal brukes medisinsk, er den unntatt toll- og avgiftsbestemmelser. Derfor sjekker Tollvesenet om sykehuset bruker spriten til det den skal brukes til, og ikke til drikking.

Det var ved denne kontrollen at «fest og fyll»-ordene i loggen kom frem.

Hansen benekter at svinnet og loggføringene merket «fest» og «fyllefest» har sammenheng.

TOLLBESLAG: Tollvesenet både beslaglegger partier og sjekker beholdninger av nærmeste ren alkohol. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
TOLLBESLAG: Tollvesenet både beslaglegger partier og sjekker beholdninger av nærmeste ren alkohol. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer