Legestudenter får billigere lån

Storbanken DnB tilbyr ekstra gode betingelser til legestudenter som trenger billån. Har du tenkt å bli lærer, kan du glemme de beste betingelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): DnB jobber aktivt for å kapre framtidas leger og siviløkonomer som kunder. I høst presenterte de seg for nye medisinstudenter i Bergen.

-  Vi fikk ekstra gode tilbud. De sa at banken ville knytte seg nærmere til enkelte grupper enn andre, sier en medisinstudent til Dagbladet.

Får billigere bil

Her er ett av tilbudene som viser at det kan lønne seg å ta den riktige utdannelsen: Til vanlige studenter tilbyr DnB billån til 4,10 prosent rente, hvis du holder deg innenfor 75 prosent av kjøpesummen. Hvis ikke, stiger renta til 4,60 prosent.

Men dersom du er legestudent, låner banken deg 100 prosent til laveste rente.

Legestudenter Dagbladet har snakket med synes det virker litt urettferdig.

-  Men når fordelene først er der, benytter vi oss jo gjerne av dem, sier John Reidar Eriksen (22). Da han var innom DnB for å hente studielånet sitt, ble han spurt om hva han studerte.

-  Siden jeg var medisinstudent kunne jeg se fram til en rekke fordeler, som gratis årsgebyr og billig bruk av kort og nettbank, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer