Legetillitsvalgt mistenker skjult agenda i sykehusstriden

Frykter at sjefen i Helse Midt-Norge vil snike en ny struktur inn bakveien.

VAKTHOLD: I et dramatisk styremøte i Helse Møre og Romsdal i Ålesund i dag tilrådet styret at fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal bør ligge i Molde - og ikke Kristiansund. Stemningen var på forhånd så opphetet at det var nødvendig med vakthold, Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
VAKTHOLD: I et dramatisk styremøte i Helse Møre og Romsdal i Ålesund i dag tilrådet styret at fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal bør ligge i Molde - og ikke Kristiansund. Stemningen var på forhånd så opphetet at det var nødvendig med vakthold, Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ganske mange ugler i mosen her, sier overlegetillitsvalgt ved sykehuset i Ålesund, Margaret Sævik Lode.

Mens et dramatisk styremøte i Helse Møre og Romsdal i Ålesund i dag avgjorde at fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal bør ligge i Molde - og ikke Kristiansund - var overlege Margaret Sævik Lode opptatt med pasienter på sykehuset i Ålesund.

For folk lengst nord i Møre og Romsdal blir det langt å kjøre hvis de må helt til Molde for å komme på sykehus, og striden har vekket store motsetninger mellom byene Ålesund i sør, Molde i midten og Kristiansund i nord.

Frykter dobbel agenda I en pause mellom pasientbesøkene snakket Margaret Sævik Lode med Dagbladet om prosessen som pågår, hvor sjefen for Helse Midt-Norge Daniel Haga har fått en viktig rolle.

- Jeg er skeptisk til Daniel Hagas rolle, sier Sævik Lode.

Overlegene ved sykehusene i Kristiansund og Ålesund har allerede sendt mistillitsærklæring til Haga, etter at sjefen for Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik gikk av - ifølge en pressemelding fra Eidsvik etter sterkt press fra Helse Midt-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer