Legevaktdødsfall i Oslo skyldtes kvelning

35 år gammel mann døde på legevakten. To politibetjenter har status som mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvelning i forbindelse med maktbruk var årsaken til at en 35 år gammel mann døde på legevakten i Oslo i november. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten som Spesialenheten for politisaker har mottatt.

 - I den foreløpige rapporten fra obduksjonen av avdøde er det antatt at døden har inntrådt som følge av kvelning ved press mot hals, opplyser etterforskningsleder Helle Gulseth.

Først om cirka tre måneder er det ventet at den endelige obduksjonsrapporten vil foreligge, og det gjenstår fortsatt en del etterforskning.

Det var 29. november at 35-åringen oppsøkte Sentrum politistasjon. Han var ifølge politiet utagerende og politiet mente derfor at han måtte få legehjelp. To politibetjenter tok ham med til legevakten.

- En stund etter ankomst opptrådte han utagerende, og det ble ansett som nødvendig å bruke makt for å holde ham under kontroll. Da situasjonen fremsto som vanskelig å takle for de to tilstedeværende polititjenestepersonene, kom en ansatt ved Oslo universitetssykehus politiet til unnsetning, opplyser Gulseth.

De to betjentene og den ansatte har status som mistenkt. Opptak fra kamera på legevakten viser at det ble utøvd makt over et kort tidsrom, og at det ble igangsatt livreddende tiltak da man oppdaget at 35-åringen sluttet å puste.
(NTB)