Legevakten rykket ikke ut - mann døde

Fire ganger lot helsepersonellet være å følge anmodningene om å gi assistanse til en mann fra Sandefjord som døde natt til mandag, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når vi ber om ambulanse, venter vi jo å få det. Jeg har nå bedt ambulansetjenesten i Vestfold om en forklaring, sier politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, til avisa.

  Politiet rykket ut klokka 02.30 da de fikk tips om at Sandefjord-mannen var i ferd med å ta en overdose tabletter. Tipseren hadde først vært i kontakt med den kommunale legevakten, men fått beskjed om at han først skulle kontakte politiet.

- Ikke nødvendig

På vei til stedet snakket politiet med legevakten for å få en ambulanse, men der holdt de seg avventende. Deretter tok politipatruljen kontakt direkte med ambulansetjenesten, men de mente det ikke var nødvendig å rykke ut, skriver VG.

  Da politiet kom fram til mannen, startet de umiddelbart livreddende førstehjelp. Men nok en anmodning om ambulanse, førte ikke fram.

  Jon Erik Steen-Hansen, seksjonsoverlege ved AMK-sentralen og ambulansetjenesten i Vestfold, sier til VG at de ikke rykket ut etter samtaler de hadde med den kommunale legen i Sandefjord.

  - Det ble konkludert med at det var tilstrekkelig at politiet reiste ut i første omgang, sier Steen-Hansen.

(NTB)