MASSAKRERTE FAMILIE : De fire barna fra al-Dalo familien ble begravet i formiddag. Hver tredje palestiner som drepes i Gaza er barn. Foto: REUTERS/Mohammed Salem
MASSAKRERTE FAMILIE : De fire barna fra al-Dalo familien ble begravet i formiddag. Hver tredje palestiner som drepes i Gaza er barn. Foto: REUTERS/Mohammed SalemVis mer

- Legg Gaza flat

Tidligere statsminister Ariel Sharons sønn, Gilad, krever at Israel jevner deler av Gaza med jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en artikkel i Jerusamel Post skriver Gilad Sharon at innbyggerne i Gaza ikke er uskyldige.

Henviser til Hiroshima - Vi trenger å legge hele nabolag i Gaza øde, å legge hele Gaza øde, skriver Ariel Sharons yngste sønn Gilad. Sharon var en hauk i israelsk politikk, og statsminister fra 2001 til 2006.

- Innbyggerne i Gaza er ikke uskyldige, det var de som valgte Hamas. Innbyggerne i Gaza er ikke gisler, de valgte dette fritt, og de må leve med konsekvensene. Amerikanerne stanset ikke med Hiroshima, japanerne overga seg ikke raskt nok, så de tok Nagasaki og, skriver Gilad Sharon. Uten at den unge Sharon direkte tar til orde for å bruke atomvåpen krever han resolutt handling.

- Dette må ende raskt, men et smell, ikke med sutring, krever Sharon.

Hver tredje er barn Imens er det klart at hver tredje drepte i Gaza er et barn. Israels taktikk i bombetoktene mot Gaza er å ramme hjemmene til kjente Hamas ledere. Det betyr at de sikter mot tett bebygde områder i Gaza by. Og at mange sivile også blir drept. Til sammen er minst 84 mennesker drept, mens 720 er såret.

Men noen bomber treffer også slett ikke sitt mål, og går derfor også ut over sivile og barn. I går ble minst 11 medlemmer av samme familie drept av en bombe som trolig var på avveier. Det var fem kvinner og fire barn blant de drepte i det verste granatnedslaget så langt i den fem dager lange bombekampanjen.

Men idag refererte avisa Haaretz til militære kilder som sa at det enten var snakk om et ikke korrekt mål, eller om en granat der noe gikk feil.

Kirurgisk krigføring Israels ofisielle mål er å drive «kirurgisk krigføring», og ikke å legge Gaza øde, slik Gilad Sharon går inn for.

- Det er vårt mål å unngå utilsiktet skade, sier minister for strategi, Moshe Yaloon, ifølge The Guardian.

- Men når de (Hamas-lederne) bruker menneskelige skjold, hvilket valg har vi da, sier Yaloon.

Gårsdagens høye dødstall kom etter en natt med tung beskytning, både fra land og fra sjøen utenfor Gaza.