-  Legg ned Sametinget

Carl I. Hagen er opprørt over pengerot i Same-tinget. Nå vil Fremskrittspartiet stille liste til sametingsvalget - for å avskaffe hele forsamlingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år forvalter Sametinget rundt 250 millioner kroner. Ingen har kontroll over hvordan pengene brukes.

Frp-formann Carl I. Hagen er opprørt over avsløringene.

-  Under forutsetning av dette er riktig, virker det som en lettsindig omgang med penger. Litt sus og dus. Så vi må se på dette, sier Hagen.

-  Underlig regelverk

Nå ber han kommunalminister Erna Solberg gå gjennom det han kaller et «meget underlig regelverk for utbetaling av penger til folkevalgte for ulike utgifter som burde være Sametinget uvedkommende». Sametinget betaler dyre barnevakter for sine representanter, og gir skyhøye kjøregodtgjørelser til representantene.

-  Jeg synes hun burde innkalle sametingspresidenten på teppet, sier Hagen. Frp vil ha sine representanter inn på Sametinget, samtidig som de ønsker å avskaffe hele organet. Flere samer er provosert over å få brev med spørsmål om å skrive under på at partiet som vil avskaffe Sametinget skal få stille liste til valget til neste år, ifølge Klassekampen. 300 signaturer er på plass - 100 flere enn de trenger for å lov til å stille liste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.