Abid Raja ber Frp snu om veiprising

- Legg vekk staheten

Midt i innspurten i bomforhandlingene kommer Abid Raja med en bredside mot regjeringspartner Frp: - Kom dere ut av «stahetens spor»!

BOM-KRAV: Venstres Abid Raja mener Fremskrittspartiet bør bite i seg motstanden mot veiprising. - Da vil alle bomstasjoner forsvinne, sier han. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BOM-KRAV: Venstres Abid Raja mener Fremskrittspartiet bør bite i seg motstanden mot veiprising. - Da vil alle bomstasjoner forsvinne, sier han. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld kom meldingen om at Frps landsstyre skal ha et ekstraordinært møte søndag, for å gi en statusoppdatering om forhandlingene om bompenger, som regjeringspartiene har hatt siden før sommeren.

Det er uklart om det betyr at forhandlignene er sluttført. Overfor Dagbladet sier statssekretær Atle Simonsen (Frp) i Finansdepartementet at det er for tidlig å si.

Senest fredag ettermiddag, leverte Venstres finanspolitiske talsperson, Abid Raja, en oppfordring til Frp om å snu i spørsmålet om GPS-basert veiprising.

- Fremskrittspartiet har en historisk mulighet til å fjerne absolutt alle bomstasjoner med et pennestrøk. Men da må de legge bort staheten, vise smidighet og være ansvarlige, sier Venstres finanspolitiske talsperson til Dagbladet.

Løsningen han sikter til er GPS-basert veiprising, som Datatilsynet i januar ga klarsignal for. Teknologien innebærer at bompengene kan erstattes med en avgift som avhenger av hvor du kjører, når du kjører og hva slags bil du kjører.

- Dette er det mest fornuftige forslaget av alle. Det er mer effektivt og ikke minst mer rettferdig, mener Raja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer