Støre til Dagbladet:

Legger bort coronapass

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forteller til Dagbladet at regjeringen ikke vil gå inn for innenlandsbruk av coronapass i Norge slik som situasjonen er nå.

LETTELSER: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) presenterer lettelsene i coronatiltakene. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snart vil regjeringen sende et lovforslag på høring som omhandler mer omfattende bruk av coronapass innenlands i Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forteller til Dagbladet at regjeringen mener at innenlandsbruk av coronapass ikke vil utgjøre noen forskjell i Norge nå.

- Hva mener regjeringen om bruk av coronapass nå?

- Vi går ikke inn for det nå som smittespredningen er så stor som den er, samtidig som vi aksepterer at det er smitte i samfunnet, sier Støre til Dagbladet og fortsetter:

- Vi skal utrede det og ha en modell klar for det om det kommer en annen situasjon hvor vi trenger å bruke det, men vår vurdering er at det ikke vil utgjøre noen forskjell nå.

Lovforslag på høring

Det var under tirsdagens pressekonferanse at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplyste om at regjeringen vil sende et lovforslag på høring.

- Når omikronvarianten er så smittsom, så har det ikke vært hensiktsmessig å bruke coronasertifikat, og nå letter vi også på de nasjonale tiltakene. Kommuner som innfører strengere tiltak kan bruke coronasertifikat i dag for å gjøre lettelser, men det er det ikke så mange kommuner som har ønsket - ingen, faktisk, sier Kjerkol til Dagbladet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.