Legger familiekrangelen ut på nett.

Da faren publiserte bilder av Claires rotete rom, tok 20-åringen hevn. Norsk terapeut advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familiefeiden startet med en fars frustrasjon over en rotete datter, og har nå fått hele Storbritannia til å benke seg foran pc-ene. Britiske Steve Williams så seg lei av datterns nyoppussede soverom så ut som en krigssone. Han opprettet derfor en humoristisk nettside med bilder av datterns rot, i håp om å skremme henne til å ta skurekluten fatt.

Planen virket, men kanskje ikke helt som Williams hadde ønsket. Riktignok ble det raskt ryddig på datterns soverom, men den 20 år gamle økonomistudenten tok også en grusom hevn. Ved hjelp av farens datakyndige venner opprettet hun en egen nettside med bilder av faren i lite flatterende situasjoner. Ett av bildene viser en beruset Williams dansende omkring med en håndveske. Claire har også lagt ut bilder av farens rotete garasje.

- Saken har tatt en vending, men jeg antar jeg fortjener det, sier Williams til britiske The Guardian.Steve Williams nettside, www.shameit.com, har vist seg å være utrolig populær. Nettbrukere fra hele verden kan nå legge inn bilder av sine rotete familiemedlemmer og venner, og nettsiden har den siste uken hatt over 50.000 treff.

- Nye kommunikasjonsformer 

Familieterapeut Edel Rønning ved Familiekontoret Oslo Sør håper ikke nordmenn umiddelbart følger Willimas eksempel og legger familiediskusjonene ut på nettet.

- Skittentøyvask i full offentlighet vil jeg fråråde, er Rønnings svært billedlige kommentar.

Hun mener internett, mobiltelefon og chatting er på full fart inn som nye kommunikasjonsformer også innen kjernefamilien.

- Men når det gjelder internett, har vi for lite kunnskap til å bruke det trygt. Selv om en nettside blir slettet, kan noen allerede ha lasta ned informasjonen og publisert den på nye nettsider man ikke kjenner intensjonen bak, sier Rønning til Dagbladet.no.

Legger familiekrangelen ut på nett.

Flere norske headhuntere mener man skal være svært forsiktig med å legge ut intim informasjon på nettet. Arbeidsgivere bruker nemlig i stadig større grad søkemotorer på internett til å finne nettsteder med informasjon om stillingssøkerne.

- Avslører man intime forhold på nettet, kan det skader personens omdøme, sier Rønning.

Nye metoder

Foreldre blir stadig mer innovative innen barneoppdragelsen. I november i fjor skrev Dagbladet.no om amerikanske Tasha Henderson som ble tvunget av foreldrene til å stå på gaten med følgende skilt rundt halsen:

«Jeg gjør ikke lekser og jeg er utagerende på skolen, så foreldrene gjør meg klar for voksenlivet. Vil arbeide for mat.»

Et foreldrepar i USA gikk året i forveien til streik mot barna. Cat og Harlan Barnard flyttet like greit ut i hagen og nektet å lage mat, rydde eller kjøre barna til skolen.

SLIK SER DET UT NÅ: Steve Williams´ datter har ryddet på rommet. I tillegg har hun laget en hjemmeside der hun viser farens mindre flatterende sider.
SLIK SÅ DET UT: Steve Williams var lei av at dattern ikke ville rydde på rommet. Derfor publiserte han dette bildet på internett.