Legger fram skryteliste

Innsparing i dagpenger, økt konkurranse i luftfarten, fristilling av statlige etater og utflytting av statlige arbeidsplasser står på skrytelista til den avgåtte statsråden Victor D. Norman (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straks det ble kjent at arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman går av, sendte hans politiske rådgiver i departementet ut statsrådens politiske regnskap. Det er en liste med de tiltakene Victor D. Norman finner grunn til å nevne etter at han har vært statsråd i to og et halvt år.

Det er uvanlig at enkeltstatsråder selv legger fram slike regnskap når de trekker seg fra en regjering.

Norman viser til at han har spart 2,5 milliarder kroner på årets budsjett i Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) ved blant annet å reformere ordningene med dagpenger og attføring.

Han har økt konkurransen i luftfarten ved å forby bonusavtaler innenlands og inngå statsavtaler med flyselskapet Norwegian, og han har lagt fram ny konkurranselov.

Norman har også avviklet sentrale innkjøpsavtaler og kuttet i forvaltningstjenestene og bevilgningene til Statskonsult. En rekke statlige tilsyn er flyttet ut av Oslo.

Han nevner også omstillingen av Aetat som han mener har vært vellykket. Tidligere var det ventetid på dagpenger, køer av yrkeshemmede og ukentlige spørsmål om Aetat i Stortinget.

- I dag er det øredøvende politisk stillhet, heter det i regnskapet.

På Normans skryteliste står også flere endringer i arbeidslivet: Oppmyking av overtidsbestemmelsene, omorganisering av Arbeidstilsynet, sterkere vern mot diskriminering i arbeidslivet og videreføring av avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. Han mener også det inntektspolitiske samarbeidet ble gjennomført med suksess i 2003.

- Men dessverre er det ikke blitt mer fleksible regler for midlertidige ansettelser ennå, men arbeidslivslovutvalgets innstilling er mottatt og sendt på høring, heter det.

(NTB)