Legger fram strømstøtte til næringslivet fredag

Regjeringens plan er å legge fram en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokka 10, det bekrefter kilder til Dagbladet.

STRØMSTØTTE: Regjeringen legger fram sin plan for strømstøtte til næringslivet fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STRØMSTØTTE: Regjeringen legger fram sin plan for strømstøtte til næringslivet fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens plan er å legge fram en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokka 10, det bekrefter kilder til Dagbladet.

Regjeringen har jobbet tett opp mot LO, NHO og Virke for å få på plass en strømstøtteordning til bedrifter som er rammet av de høye prisene nå. Dagbladet får opplyst at alle partene nå er enig.

NRK meldte om utviklingen først torsdag kveld.

Ifølge NRK skal planen først legges fram på Senterpartiets gruppemøte i Stortinget klokka 8.30 fredag, før regjeringen tar sikte på å presentere tiltakene på en pressekonferanse halvannen time senere.

VG skriver at regjeringen har åpnet for et kompromiss om en begrenset strømstøtteordning.

Flere bedrifter frykter at de enorme strømregningene kan føre til at de går konkurs eller må permittere ansatte. Regjeringen har fått kritikk for at det har tatt tid å få på plass en løsning.

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke ba tidligere i uka regjeringen få fortgang i prosessen.

Etter det NTB kjenner til, er en ordning med søkbar direktestøtte til bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene, blitt diskutert denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer