- Legger homoparaden til Grønland

Skeive dager vil legge neste års homoparade til området der homofile ble trakasert i Oslo.

NESTE ÅR OVER GRØNLAND?  Homoparaden under Skeive dager. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
NESTE ÅR OVER GRØNLAND? Homoparaden under Skeive dager. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Styret i Skeive Dager vil legge neste års Homoparade over Grønland.

- Diskusjonen har foregått lenge og vi har bestemt oss for at vi neste år legger homoparaden over Grønland, dersom det blir mulig, sier styreleder Stein Runar Østigaard til Dagbladet.

Han har lagt merke til Dagbladets historie om kjærestene Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) som søndag ble overfalt av en mann fordi de var homofile.

- Jeg bor selv på Tøyen og blir provosert over at noen mener de har enerett på å bo her. Det unike med Grønland og Tøyen er at de er veldig blandede bydeler og at vi som bor her trives veldig godt. De er inkluderende bydeler og det vil vi bygge opp under med å legge paraden over dette området i Oslo, sier Østigaard.

Styrelederen håper å starte paraden ved politihuset på Grønland og deretter gå mot Rådhusplassen. Homoparaden markerer hvert år avslutningen på Skeive dager og har ofte en sterkt politisk profil.

- I år markerte toget at homofili fremdeles er ulovlig i 80 land, sier Østigård, som opplever det som et paradoks at noen vil innføre liknende tilstander midt i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer