Legger ikke vekk Åsta

Den regjeringsoppnevnte undersøkelseskommisjon legger ikke vekk Åsta-ulykken selv om fokus nå rettes mot togbrannen på Lillestrøm stasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi jobber parallellt med begge ulykkene, og jeg tror ikke Lillestøm-ulykken skal forsinke Åsta-jobben spesielt mye, sier Vibecke Groth, leder av kommisjonen, til Dagbladet :på nettet.

Lørdag reiste kommisjonen til Lillestrøm, og i dag begynte arbeidet med å sikre bevis før togene fraktes vekk og stasjonen åpnes for trafikk igjen.

- Jeg vil anslå at vi har spart en måneds arbeid ved at det er samme kommisjon som nå skal granske Lillestrøm-ulykken. Det er mye som er felles, og vi har allerede gjort en grundig jobb med å se på organisasjonene, regelverk og sikkerhetstenkingen, sier Vibecke Groth.

- Betyr det at du gjerne ser at vi får en fast undersøkelseskommisjon som skal se på alle større ulykker?

- Det er helt klart at det vil være ressurs-sparende, og diskusjonen er slett ikke dum. Men jeg vil ikke konkludere endelig i dag. Vi kan si at jeg skjønner diskusjonen veldig godt, sier Groth.

Hennes kommisjon arbeider nå parallelt med politiet/Kripos og undersøkelseskommisjonene til jernbaneverket og NSB for å finne årsaken til ulykken som rammet Lillestrøm sentrum i fem dager.