Legger lokk på dødsulykken: «Statshemmelighet»

Brannen om bord ubåten drepte 14 personer. Nå sier russiske myndigheter at de ikke vil offentliggjøre informasjonen de sitter på.

UBÅT: Bildet, som er tatt i går, viser en uidentifisert ubåt som ligger til kai i Sevoromorsk i Russland. Foto: Kseniya GAPONKO / AFP / NTB Scanpix
UBÅT: Bildet, som er tatt i går, viser en uidentifisert ubåt som ligger til kai i Sevoromorsk i Russland. Foto: Kseniya GAPONKO / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag omkom 14 personer i en brann om bord på et russisk undervannsfartøy. Ubåten befant seg i russisk farvann i Barentshavet da brannen brøt ut.

Brannen oppsto angivelig om bord i den atomdrevne ubåten AS-12, som av russiske medier bare kalles Losjarik.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sier til pressen onsdag at de ikke kommer til å frigi informasjon om hendelsen fordi deler av informasjonen er «i kategorien statshemmelighet».

- Det er klassifisert informasjon. Denne hemmeligheten er holdt i interesse av statens og nasjonal sikkerhet, sier Peskov ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

- Det er vanlig praksis at slik informasjon ikke blir frigitt. Det er ikke noe uvanlig med dette, og det er i samsvar med russisk lov om statshemmeligheter, sier han ifølge Independent.

Legger lokk

Ståle Ulriksen ved Sjøkrigsskolen ved Forsvarets høgskole sier til Dagbladet at dette ikke er uvanlig.

- Dette gjør de alltid. Det er veldig sjeldent at russerne offentliggjør detaljer om sånt som dette. Det kommer av og til informasjon i russiske medier etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer