Politiet skjøt mann

Legger lokk på politi­skyting i Telemark

Vitne hørte flere skudd, men ingen skal ha sett episoden.

BLODIG: Onsdag ettermiddag melder Sør-Øst politidistrikt at de har skutt en mann i leggen i forbindelse med et oppdrag i Drangedal. Video: Theo Aasland Valen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har lagt fullstendig lokk på informasjonsstrømmen etter at tjenestemenn i dag skadeskjøt en mann i Drangedal i Telemark. Verken bakgrunn, forløp eller skadeomfang er kjent sju timer etter hendelsen.

- I forbindelse med et oppdrag i Drangedal avfyrte politiet skudd mot en person. Personen ble truffet av et skudd i leggen, og vedkommende er ivaretatt av helsevesenet, sier politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr, til Dagbladet.

Skottmyr avviser å gi flere opplysninger, med henvisning til at Spesialenheten for politisaker nå etterforsker skyteepisoden.

- Da er det de som må uttale seg, sier politistasjonssjefen.

Boligområde

Skuddene falt ca. klokka 13.30, i boligområdet Bråtheia sør for Drangedal sentrum.

- Jeg satt og spiste middag med mannen min, og gikk ut på verandaen da vi hørte tre smell. Jeg trodde det var noen som banket tepper, men mannen min var sikker på at det var skudd, sier en kvinnelig beboer i nærheten, som også har snakket med lokalavisa Varden, ifølge fotograf Theo Aasland Valen.

- Vi hørte to smell kort tid etterpå. Da var vi sikre på at det var skyting i nabolaget, sier kvinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer