Legger lokk på saken

Mens Gjensidige Skadeforsikring fastholder at Kreditkassen er svindlet for 35 millioner kroner, har Kreditkassen bedt om at arresten i meklerforetaket oppheves.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ut over ovennevnte har partene på det nåværende tidspunkt ingen ytterligere kommentar.

Det skriver Kreditkassens advokater i en telefaks til Dagbladet.

Dermed legger banken et fullstendig lokk på det de selv mener er en meget alvorlig svindel.

Kreditkassen vil overhodet ikke kommentere hvilken avtale banken har inngått med meklerforetaket.
Banken vil heller ikke bekrefte eller avkrefte opplysninger om at eieren av det utpekte meklerfirmaet er en tidligere ansatt i Kreditkassen.

Forhandlinger

Heller ikke meklerfortaket vil kommentere saken.

Før Dagbladet mottok telefaksen, hevdet meklerfortakets advokat, Tomas Myrbostad i advokatfirmaet deBesche, at Gjensidige Skadeforskring, Kreditkassen og hans klient satt i forhandlinger.

Han bekreftet at forhandlingene startet etter at Dagbladet tok kontakt, og anmodet Dagbladet om å vente med å skrive om saken til det forelå en avtale.
- Men dersom vi ikke kommer fram til en avtale, er selvfølgelig situasjonen en annen, sier Myrbostad.

Ingen avtale

Telefaksen fra Kreditkassen avslører at partene ikke er blitt enig. Det foreligger ingen avtale, bare et brev til Dagbladet. Brevet er bare undertegnet av to av de tre partene. Gjensidiges underskrift mangler.

I telefaksen tilbakevises heller ikke påstandene banken har rettet mot meklerforetaket. I stedet skriver de at «firmaet ikke har hatt den nøkkelrolle man på arresttidspunktet antok disse hadde» .

- Det har etter arrestbeslutningen dessuten vært en løpende og nyttig dialog mellom sakens parter og disses advokater for ytterligere avklaring av faktum, heter det i faksen.